Pakistanas ruošiasi nuteisto buvusio premjero sugrįžimui iš Londono

Buvęs Pakistano ministras pirmininkas Nawazas Sharifas vos atskridęs į Pakistano rytinį Lahoro miestą bus sraigtasparniu išskraidintas į sostinę Islamabadą, kur jo laukia 10 metų bausmė dėl kaltinimų korupcija.

 Buvęs Pakistano ministras pirmininkas Nawazas Sharifas vos atskridęs į Pakistano rytinį Lahoro miestą bus sraigtasparniu išskraidintas į sostinę Islamabadą, kur jo laukia 10 metų bausmė dėl kaltinimų korupcija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Buvęs Pakistano ministras pirmininkas Nawazas Sharifas vos atskridęs į Pakistano rytinį Lahoro miestą bus sraigtasparniu išskraidintas į sostinę Islamabadą, kur jo laukia 10 metų bausmė dėl kaltinimų korupcija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2018, 3:03 PM, atnaujinta Jul 13, 2018, 3:04 PM

N. Sharifas turėtų atvykti iš Londono 18 val. kartu su savo dukra Mariam, nuteista kalėti septynerius metus. Tuo metu, kai Pakistano teismas nuteisė juos dėl korupcijos, N. Sharifas su dukra lankė sergančią žmoną Londone.

Dėl tų pačių kaltinimų nuteistas N. Sharifo žentas šiuo metu atlieka vienerių metų bausmę.

Kaltinimai buvo susiję su nekilnojamojo turto įsigijimu Londono prestižiniame Meifero rajone už neteisėtai įgytas lėšas.

N. Sharifas turėtų apskųsti teismo sprendimą ir prašyti jį paleisti už užstatą.

Prieš ekspremjero sugrįžimą policija atliko reidą Lahore ir suėmė dešimtis N. Sharifo partijai „Pakistano musulmonų lyga-Nawazas“ (PML-N) priklausančių darbininkų, kad jie neorganizuotų jo pasitikimo oro uoste.

Penktadienį paskelbtame vaizdo įraše, kuris, kaip pranešama, buvo padarytas į Pakistaną skrendančiame lėktuve, N. Sharifas sakė, jog grįžta žinodamas, kad bus nuvežtas tiesiai į kalėjimą.

N. Sharifui visam gyvenimui uždrausta dalyvauti politikoje, todėl jo valdančiosios partijos PML-N pirmininko postas perėjo ekspremjero broliui Shahbazui. Šiuo metu jis vadovauja partijos rinkimų kampanijai prieš liepos 25 dieną įvyksiančius rinkimus.

Anksčiau šią savaitę N. Sharifas kreipėsi į savo šalininkus per televiziją. Jis sakė, kad nebijo kalėjimo, ir prašė žmonių palaikyti jo partiją rinkimuose. N. Sharifas taip pat pasinaudojo galimybe dar kartą pakritikuoti įtakingus Pakistano kariuomenės pareigūnus, tiesiogiai arba netiesiogiai valdžiusius šalį per beveik visą jos 71 metų istoriją. Buvęs premjeras sakė, kad dabar šalyje yra „valstybė virš valstybės“.

Vadovaudamas vyriausybei N. Sharifas ne kartą kritikavo kariškių beatodairišką kišimąsi į politiką.

Pakistano ir tarptautiniai žmogaus teisių gynėjai kaltina kariškius, kad neprileisdami N. Sharifo prie valdžios jie siekia išlaikyti savo įtaką politikoje. Kariškiai šiuos kaltinimus neigia ir tvirtina, kad jų pagalbos organizuojant rinkimus paprašė Pakistano rinkimų komisija. Rinkimų dieną visoje šalyje prie balsavimo punktų bus dislokuota 350 tūkst. saugumo pajėgų narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.