Ukrainos teismas areštavo suimto „RIA Novosti“ žurnalisto turtą

Ukrainos pietinio Chersono miesto teismas areštavo naujienų agentūros „RIA Novosti“ Ukrainos skyriaus vadovo Kyrylo Vyšynskio turtą, ketvirtadienį naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė aneksuoto Krymo prokuratūros atstovė spaudai Tetjana Tychončik.

Teismas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Teismas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-19 21:30

„Chersono teismas areštavo butą, du automobilius ir turtą, konfiskuotą per sankcionuotas kratas“, – informavo T. Tychončik.

Ukrainos teisėsauga sulaikė K. Vyšynskį gegužės 15-ąją Kijeve. Jam buvo pareikšti kaltinimai dėl įtariamos valstybės išdavystės.

Pasak pareigūnų, kaltinimai redaktoriui susiję su jo „ardomąja“ informacine veikla, kuria siekta pateisinti 2014 metais Rusijos įvykdytą Ukrainai priklausančio Krymo pusiasalio aneksiją.  

Jie taip pat sakė, kad K. Vyšynskis vėliau kolaboravo su separatistais Ukrainos rytuose, kur po Krymo užgrobimo įsiplieskęs konfliktas nusinešė apie 10 tūkst. gyvybių.   

Vėliau jis buvo perkeltas į Chersoną, kur jam buvo skirtas suėmimas iki birželio 13-osios. Gegužės pabaigoje gynyba apskundė žurnalisto areštą, bet apeliacinis teismas šį skundą atmetė.

Birželį Ukrainos generalinės prokuratūros atstovė spaudai Larysa Sarhan paskelbė, kad suimtajam buvo pateikta naujų kaltinimų: „Valstybės išdavyste įtariamas Kyrylas Vyšynskis informuotas apie dar vieną įtarimą baudžiamosios teisės pažeidimą“ – neteisėtą šaunamojo ginklo ir šaudmenų įsigijimą ir laikymą.

Pasak jos, per kratą žurnalisto individualiame banko seife buvo konfiskuotas  pistoletas „FN Browning M1906“ bei šovinių šiam ginklui.

Birželio 11-ąją Chersono teismas leido pratęsti K. Vyšynskio suėmimą iki rugsėjo 13-osios.

Maskva laiko „RIA Novosti“ Ukrainos skyriaus vyriausiojo redaktoriaus bylą politiniu persekiojimu ir reikalauja, kad žurnalistas būtų nedelsiant paleistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.