ES viršūnių susitikime Zalcburge - „Brexit“ ir migracijos klausimai

Europos Sąjungos šalių vadovai trečiadienį susitiks Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujančios Austrijos Zalcburgo mieste, kur aptars paskutinį derybų dėl „Brexit“ susitarimo etapą bei mėgins sumažinti vasarą kilusią įtampą dėl migracijos.

 Europos Sąjungos šalių vadovai trečiadienį susitiks Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujančios Austrijos Zalcburgo mieste, kur aptars paskutinį derybų dėl „Brexit“ susitarimo etapą bei mėgins sumažinti vasarą kilusią įtampą dėl migracijos.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Europos Sąjungos šalių vadovai trečiadienį susitiks Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujančios Austrijos Zalcburgo mieste, kur aptars paskutinį derybų dėl „Brexit“ susitarimo etapą bei mėgins sumažinti vasarą kilusią įtampą dėl migracijos.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2018, 8:56 AM, atnaujinta Sep 19, 2018, 8:59 AM

Ateinančiomis savaitėmis aukščiausių ES pareigūnų laukia nemenkas iššūkis sudaryti „Brexit“ susitarimą ir parengti būsimų santykių su Didžiąja Britanija planą, siekiant, kad kitų metų kovą įvyksiantis Londono išstojimas būtų kiek įmanoma sklandesnis.

Susitikimas Zalcburge bus pirmasis iš ateinančiais mėnesiais planuojamos trijų susitikimų serijos, skirtos Londono ir Briuselio susitarimui įforminti.

Trečiadienį Austrijos kanclerio Sebastiano Kurzo rengiamos vakarienės metu Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May likusių 27 Bendrijos narių vadovus informuos apie pažangą „Brexit“ klausimais savo šalyje.

Tuo metu ketvirtadienį ES vadovai, susitikę jau be Th. May, aptars kliūtis, kurios kyla mėginant pasiekti susitarimą, ir pareiškimą apie ketinimus dėl būsimų Bendrijos santykių su Londonu, kuris bus paskelbtas kartu su galutiniu „Brexit“ susitarimu.

Diplomatai nemano, kad Zalcburge bus pasiekta reikšmingos pažangos, nes abi pusės, tikėtina, elgsis atsargiai prieš artėjančią Th. May vadovaujamos Konservatorių partijos metinę konferenciją, prasidėsiančią rugsėjo 30 dieną.

Pareigūnų teigimu, abi pusės jau yra suderinusios 80 proc. vadinamojo „skyrybų“ susitarimo. Tačiau pabrėžiama, kad reikia kuo skubiau pasiekti pažangos sienos tarp Airijos ir Šiaurės Airijos klausimu bei rengiant politinį pareiškimą dėl būsimų Londono ir Briuselio santykių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.