Theresa May: atmetus jos „Brexit“ susitarimą Britanija pakryptų „gilios nežinomybės“ keliu

Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May ketvirtadienį per savo spaudos konferenciją pareiškė, kad jei bus atmestas jos „Brexit“ susitarimas, šalis pakryps „gilios ir didžiulės nežinomybės“ keliu.

Theresa May <br>AFP/Scanpix nuotr.
Theresa May <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-15 19:45, atnaujinta 2018-11-15 20:07

„Kiekviena savo esybės dalele tikiu, kad mano nustatytas kursas yra teisingas mano šaliai“, – „Brexit“ susitarimą gynė premjerė.

Th. May trečiadienį laimėjo savo ministrų kabineto pritarimą „Brexit“ susitarimo projektui, bet ketvirtadienį patyrė didžiulį smūgį, kai atsistatydino virtinė vyriausybės narių.

Parlamente Th. May susidūrė su dideliu pasipriešinimu – ir griežtosios „Brexit“ linijos šalininkų, kuriems atrodo, kad susitarime per daug nuolaidų Briuseliui, ir ES šalininkų, norinčių glaudesnių ryšių su bloku arba antro referendumo.

Premjerė Theresa May atmetė galimybę rengti antrą referendumą dėl „Brexit“, nors keli parlamentarai tvirtino, kad jos pasitraukimo iš Europos Sąjungos susitarimo projektas yra pasmerktas žlugti.

„Kiek man yra žinoma, antro referendumo nebus“, – pareiškė ji per spaudos konferenciją Londone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.