Švedijoje šiemet nebebus bandymų formuoti vyriausybę

Švedijos, kuri po rinkimų daugiau kaip tris mėnesius gyvena politinėje aklavietėje, parlamento pirmininkas trečiadienį paskelbė, kad šiemet jau nebebus bandymų formuoti naują šalies vyriausybę.

 Pasak Andreaso Norleno, dar du bandymai bus surengti sausio mėnesį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pasak Andreaso Norleno, dar du bandymai bus surengti sausio mėnesį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-19 15:13

Pasak Andreaso Norleno, dar du bandymai bus surengti sausio mėnesį, o jeigu kabineto sudaryti ir tuomet nepavyktų, pagal Švedijos konstituciją, reikėtų naujų rinkimų.

Švedijos didžiausios ir antros pagal dydį partijų lyderiai tebeturi geriausias galimybes formuoti vyriausybes, sakė parlamento pirmininkas.

Po rugsėjo 9-osios rinkimų jėgos parlamente pasiskirstė apylygiai; po maždaug 40 proc. balsų gavo ir kairiosios pakraipos stovykla, ir centro dešiniųjų blokas. Susidarius tokiai padėčiai ištisus mėnesius vyko sudėtingos derybos dėl koalicijų.

Visi bandymai formuoti vyriausybę vyko be antiimigracinės Švedijos demokratų partijos. Nors ši partija po rugsėjo rinkimų yra trečioji didžiausia parlamente, kitos partijos atsisako su ja bendradarbiauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.