Kraupus mirtininko išpuolis restorane: žuvo 16 žmonių, tarp jų – du kariai

Keturi amerikiečiai, tarp jų du kariai, ir keletas kitų žmonių žuvo trečiadienį per mirtininko sprogdintojo ataką Sirijos šiauriniame Manbidžo mieste, pranešė Pentagonas.

Sirijoje per išpuolį žuvo keturi amerikiečiai, tarp jų – du kariai.<br>Scanpix nuotr.
Sirijoje per išpuolį žuvo keturi amerikiečiai, tarp jų – du kariai.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2019, 7:03 AM

„Du JAV kariai, vienas Gynybos departamento civilis (darbuotojas) ir vienas departamentui padedantis kontraktininkas žuvo, o dar trys kariai buvo sužeisti vykdydami vietos misiją Manbidže“, – sakoma JAV kariuomenės Centrinio štabo pranešime.

Nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) anksčiau nurodė, kad per išpuolį viename restorane Manbidžo mieste, esančiame netoli sienos su Turkija, žuvo du amerikiečiai kariai, devyni civiliai sirai ir penki JAV remiamų pajėgų kovotojai.

Šis sprogdinimas, už kurį atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), buvo įvykdytas po praeitą mėnesį JAV prezidento Donaldo Trumpo netikėtai paskelbto pranešimo, kad jis įsako išvesti iš Sirijos visus ten esančius amerikiečių karius, nes ekstremistai jau yra „didžiąja dalimi įveikti“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.