Pakistano oro erdvė visiškai atidaryta, skelbia aviacijos administracija

Pakistanas pirmadienį vėl visiškai atidarė savo oro erdvę, kuri smarkiai padidėjus įtampai tarp Islamabado ir Naujojo Delio kelias dienas buvo uždaryta bet kokioms kelionėms, pranešė pareigūnai.

Pakistanas pirmadienį vėl visiškai atidarė savo oro erdvę, kuri smarkiai padidėjus įtampai tarp Islamabado ir Naujojo Delio kelias dienas buvo uždaryta bet kokioms kelionėms, pranešė pareigūnai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pakistanas pirmadienį vėl visiškai atidarė savo oro erdvę, kuri smarkiai padidėjus įtampai tarp Islamabado ir Naujojo Delio kelias dienas buvo uždaryta bet kokioms kelionėms, pranešė pareigūnai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2019, 1:21 PM

Pakistanui trečiadienį uždarius savo oro erdvę, visame pasaulyje įstrigo tūkstančiai keleivių, be to, buvo vėluojama pradėti dviejų dingusių alpinistų, brito ir italo, paiešką ant Pakistano Nanga Parbato kalno.

Sprendimą uždaryti oro erdvę Islamabadas priėmė po reto pakistaniečių ir indų oro mūšio virš ginčijamo Kašmyro regiono. Baiminantis visapusiško branduolinį ginklą turinčių kaimynių konflikto, pasaulio galios ragino abi šalis demonstruoti savitvardą.

Abi šalys tvirtino numušusios viena kitos lėktuvų, Pakistane buvo sučiuptas vienas Indijos pilotas. Penktadienį jis buvo sugrąžintas Indijai per Vagaho pasienio perėją.

„Visi oro uostai Pakistane dirba, oro erdvė vėl atidaryta“, – pirmadienį naujienų agentūrai AFP sakė Civilinės aviacijos administracijos atstovė, kuri pridūrė, kad procesas buvo užbaigtas iki 13 val. vietos (10 val. Lietuvos laiku).

Oro erdvė buvo pradėta atidaryti penktadienį, kai buvo leista skraidyti į didžiuosius miestus ir iš jų.

Pakistanas pirmadienį taip pat atnaujino susisiekimą traukiniais su Indija: geležinkelių kompanijos atstovas sakė, kad traukinys „Samjhauta Express“ su maždaug 180 keleivių išvyko iš šalies rytuose esančio Lahoro į Indijos pasienio miestą Atarį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.