NATO generalinis sekretorius patvirtino remiąs Ukrainos narystės Aljanse perspektyvą

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas išreiškė paramą Ukrainos narystės Aljanse perspektyvai ketvirtadienį Briuselyje pristatytame savo metiniame pranešime.

 J.Stoltenbergas taip pat priminė, kad 2018 metais NATO ir Ukrainos komisija toliau nagrinėjo saugumo padėtį Ukrainoje ir aplink ją, įskaitant Krymą, Rytų Ukrainą ir Juodąją jūrą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 J.Stoltenbergas taip pat priminė, kad 2018 metais NATO ir Ukrainos komisija toliau nagrinėjo saugumo padėtį Ukrainoje ir aplink ją, įskaitant Krymą, Rytų Ukrainą ir Juodąją jūrą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-14 15:06

Vienoje pranešimo dalių, pavadinimu „Atviros NATO durys“, sakoma, jog „Ukrainos siekio tapti NATO nare šviesoje sąjungininkės palaiko savo sprendimą, priimtą Bukarešto ir vėlesniuose viršūnių susitikimuose“.

Bukarešte 2008 metų balandį vykusio viršūnių susitikimo deklaracijoje sąjungininkės „sveikino Ukrainos ir Gruzijos euroatlantinius narystės NATO siekius“.

Deklaracijoje pasakyta, kad „kitas žingsnis Ukrainos ir Gruzijos tiesiame kelyje į narystę“ yra NATO narystės veiksmų planas.

„Šiandien mes aiškiai patvirtinime, kad palaikome šių šalių kandidatūras prisijungti prie NVP (Narystės veiksmų plano)", – sakoma sąjungininkių patvirtintame dokumente.

„Pagalba Ukrainai“ pavadintoje pranešimo dalyje J. Stoltenbergas nurodė, kad „suvereni, nepriklausoma ir stabili Ukraina, demokratijos ir teisės viršenybės principų laikymasis, yra euroatlantinio saugumo pagrindas“.

„Nuo tada, kai 2014 metais Rusija nelegaliai ir neteisėtai aneksavo Krymą, NATO sustiprino politinę ir praktinę pagalbą Ukrainai. Šie įsipareigojimai buvo patvirtinti 2018 metų liepos mėnesio viršūnių susitikime Briuselyje, per kurį Aljanso lyderiai susitiko su prezidentu Petro Porošenka ir Gruzijos prezidentu“, – sakoma NATO vadovo pranešime.

J. Stoltenbergas taip pat priminė, kad 2018 metais NATO ir Ukrainos komisija toliau nagrinėjo saugumo padėtį Ukrainoje ir aplink ją, įskaitant Krymą, Rytų Ukrainą ir Juodąją jūrą.

„Ji (komisija) taip pat aptarė Ukrainoje vykdomas reformas, kuriomis siekiama įgyvendinti euroatlantinius principus ir standartus, Ukrainos siekio tapti NATO nare šviesoje“, – pabrėžė NATO generalinis sekretorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.