Rusija sako atsiuntusi karių į Venesuelą laikydamasi „teisės normų“

Rusijos užsienio reikalų ministerija antradienį pareiškė, kad Maskvos sprendimas atsiųsti kariškių į Karakasą neprieštarauja Venesuelos įstatymams.

Praeitą savaitgalį buvo pranešta, kad į Karakasą atskrido du Rusijos kariniai transporto lėktuvai, atgabenę krovinių ir karių. Vašingtonas pasmerkė šį Rusijos žingsnį.<br>Aviakompanijos nuotr.
Praeitą savaitgalį buvo pranešta, kad į Karakasą atskrido du Rusijos kariniai transporto lėktuvai, atgabenę krovinių ir karių. Vašingtonas pasmerkė šį Rusijos žingsnį.<br>Aviakompanijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2019, 7:16 PM, atnaujinta Mar 26, 2019, 8:14 PM

Praeitą savaitgalį buvo pranešta, kad į Karakasą atskrido du Rusijos kariniai transporto lėktuvai, atgabenę 35 tonas karinės įrangos ir apie 100 karių. Vašingtonas pasmerkė šį Rusijos žingsnį.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas savo ruožtu apkaltino Vašingtoną bandant Venesueloje „surengti valstybės perversmą“, o JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo perspėjo, kad „Jungtinės Valstijos ir regiono šalys nestovės sudėjusios rankas Rusijai aštrinant įtampą Venesueloje“.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova apkaltino JAV „agresyvia retorika“ šiuo klausimu.

Antradienį paskelbtame pranešime ji sakė, kad Maskva „vysto bendradarbiavimą su Venesuela griežtai laikydamasi tos šalies konstitucijos ir visiškai gerbdama jos teisės normas“.

„Rusijos specialistų buvimą Venesuelos teritorijoje reglamentuoja Rusijos ir Venesuelos vyriausybių susitarimas dėl karinio ir techninio bendradarbiavimo, pasirašytas 2001-ųjų gegužę“, – pridūrė M. Zacharova.

Naftos turtinga Venesuela patyrė ekonomikos krachą, pasižymintį hiperinfliacija bei pagrindinių prekių stygiumi ir privertusį milijonus gyventojų pabėgti iš šalies ar gyventi pusbadžiu.

Vašingtonas ir jo sąjungininkai palaiko Venesuelos opozicijos lyderį Juaną Guaido ir pripažįsta jį laikinuoju šalies vadovu, tačiau Rusija ir Kinija išreiškė politinę ir ekonominę paramą prezidentui Nicolas Maduro.

Išvakarėse M. Pompeo paragino Rusiją „nutraukti savo nekonstruktyvų elgesį“ ir pradėti remti J. Guaido.

Maskva ir toliau „vystys konstruktyvų, abipusiškai naudingą bendradarbiavimą“ su Venesuela, savo ruožtu pareiškė M. Zacharova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?