Pentagono vadovas: JAV siekia Iraną atgrasyti, o ne su juo kariauti

JAV gynybos vadovas, informavęs JAV įstatymų leidėjus dėl Irano, pareiškė, kad prezidento Donaldo Trumpo administracija siekia atgrasyti Iraną, o ne pradėti karą.

"Nepradėsime kariauti“, – žurnalistams sakė laikinasis gynybos sekretorius Patrickas Shanahanas (kairėje), išėjęs iš pasitarimo už uždarų durų su valstybės sekretoriumi Mike'u Pompeo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
"Nepradėsime kariauti“, – žurnalistams sakė laikinasis gynybos sekretorius Patrickas Shanahanas (kairėje), išėjęs iš pasitarimo už uždarų durų su valstybės sekretoriumi Mike'u Pompeo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2019, 8:48 AM

„Kalbama apie atgrasymą, o ne apie karą. Nepradėsime kariauti“, – žurnalistams sakė laikinasis gynybos sekretorius Patrickas Shanahanas, išėjęs iš pasitarimo už uždarų durų su valstybės sekretoriumi Mike'u Pompeo.

P.Shanahanas teigė, kad energingais JAV pastarųjų savaičių veiksmais, įskaitant lėktuvnešio kovos grupės dislokavimą, buvo užkirstas kelias Irano grėsmei.

„Didžiausią dėmesį šiuo metu skiriame Irano apsiskaičiavimo prevencijai. Nenorime, kad situacija būtų eskaluojama“, – sakė jis.

Pasak M.Pompeo, jis ir P.Shanahanas Irano veiksmus vertino atsižvelgdami į „40 metų teroristinės veiklos“ kontekstą nuo 1979-ųjų, kai Islamo revoliucija provakarietišką šachą pakeitė griežtai antiamerikietišku klerikalų režimu.

Pranešimas Kongrese nepatenkino daugelio demokratų, kurie sako, kad padidėjusi įtampa yra D.Trumpo administracijos agresyvios pozicijos ir sprendimo atsisakyti diplomatijos rezultatas.

„Labai nerimauju, kad tyčia ar netyčia galime sukurti karą sukelsiančią situaciją“, – žurnalistams sakė senatorius Bernie Sandersas, siekiantis Demokratų partijos kandidato į prezidentus statuso.

Nurodęs, kad Irako ir Vietnamo karai buvo pagrįsti ankstesnių administracijų melu, B.Sandersas pridūrė: „Manau, kad karas su Iranu būtų absoliuti katastrofa, daug blogesnė nei karas Irake.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.