Bangladeše per susirėmimus elektrinės statybvietėje žuvo kinas darbininkas

Šimtai kinų ir bangladešiečių darbininkų susirėmė elektrinės statybvietėje į pietus nuo Bangladešo sostinės Dakos, trečiadienį pranešė policija.

 Šimtai kinų ir bangladešiečių darbininkų susirėmė elektrinės statybvietėje į pietus nuo Bangladešo sostinės Dakos, trečiadienį pranešė policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Šimtai kinų ir bangladešiečių darbininkų susirėmė elektrinės statybvietėje į pietus nuo Bangladešo sostinės Dakos, trečiadienį pranešė policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2019, 1:04 PM

Per susirėmimą vienas kinų darbininkas žuvo ir dar beveik kelios dešimtys buvo sužeisti.

Policija nurodė, kad smurto proveržį išprovokavo bangladešiečio darbininko žūtis elektrinės statybvietėje. Šios 1 320 megavatų galios jėgainės statybą finansuoja Kinija. Vietos gyventojai kaltina kinus bandžius nuslėpti incidentą.

Pranešama, kad statybvietėje, esančioje už maždaug 200 km į pietus nuo Dakos, susirėmė šimtai kinų ir bangladešiečių darbininkų. Tarp nukentėjusiųjų yra šeši kinai; jie buvo nuvežti į ligoninę.

„Vienas iš kinų darbininkų vėliau mirė ligoninėje. Jam buvo sužalota galva“, – naujienų agentūrai AFP sakė vietos policijos viršininkas Monirulas Islamas.

Jis pridūrė, kad tvarkai atkurti prireikė daugiau nei tūkstančio policininkų.

Kinija yra artima Bangladešo sąjungininkė. Kinijos valstybinės ir privačios įmonės investavo milijardus dolerių į infrastruktūros projektus Bangladeše – daugiausia elektros energijos, energetikos ir transporto sektoriuose.

Dėl didelio kinų darbininkų skaičiaus Bangladeše bei kitose šalyse, kur Pekinas daug investuoja, tarp jų ir vietos gyventojų dažnai kyla įtampa. Anot pareigūnų, pastarąjį kartą panašus susirėmimas Bangladeše buvo kilęs prieš metus.

Policija informavo, kad elektrinės statybvietėje dirba daugiau kaip 6 tūkst. žmonių, tarp jų maždaug 2 tūkst. darbininkų iš Kinijos.

Vietos administracijos atstovas Ramas Chandra Dasas AFP sakė, kad nurodyta atlikti incidento tyrimą.

„Dabar padėtis rami“, – sakė jis ir pridūrė, kad žmonių nebuvo sulaikyta.

2016 metų balandį keturi žmonės žuvo policijai ėmus šaudyti į kaimiečius, protestavusius prieš dviejų Kinijos finansuojamų elektrinių statybą Bangladešo pietryčiuose.

Pernai spalį Kinijos prezidentas Xi Jinpingas surengė istorinį vizitą į Bangladešą. Šalys pasirašė 20 mlrd. JAV dolerių vertės paskolų susitarimų.

Bangladešo ministrė pirmininkė Sheikh Hasina po kelių savaičių planuoja apsilankyti Pekine.

Kinijos investicijos Bangladeše yra dalis Xi Jinpingo ambicingos iniciatyvos „Viena juosta, vienas kelias“ (Belt and Road Initiative, BRI), dar vadinamos naujuoju „Šilko keliu“. Ši 1 trln. JAV dolerių vertinama iniciatyva, kelianti vis didesnį nerimą Vakarams, numato uostų, tiltų ir elektrinių tinklu sujungti Kiniją su Afrika, Europa ir kitais regionais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.