JAV pasiuntinių dalyvavimas archeologiniame renginyje pykdo palestiniečius

Dviejų amerikiečių pasiuntinių numatomas dalyvavimas archeologiniame renginyje, kurį sekmadienį Rytų Jeruzalėje organizuoja su vienas žydų fondas, yra naujausias precedentą pažeidžiantis incidentas, pykdantis palestiniečius.

JAV pasiuntinių dalyvavimas archeologiniame renginyje pykdo palestiniečius.<br>V.Balkūno nuotr.
JAV pasiuntinių dalyvavimas archeologiniame renginyje pykdo palestiniečius.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2019, 6:23 PM

Baltųjų rūmų patarėjas Jasonas Greenblattas ir JAV ambasadorius Izraelyje Daviasd Friedmanas ketina dalyvauti renginyje, kuriuo bus pažymėtas archeologinio projekto netoli senamiesčio daugiausia palestiniečių gyvenamoje Rytų Jeruzalėje užbaigimas, nurodo fondas „The City of David Foundation“.

J. Greenblattas patvirtino dalyvausiąs šiame renginyje ir atmetė kaltinimus, kad tai yra dar vienas Izraelio viršenybės Rytų Jeruzalėje pripažinimas.

Palestiniečių savivalda „teigia, kad mūsų dalyvavimas istoriniame renginyje remia Jeruzalės „sužydinimą“ ir yra priešiškumo aktas palestiniečių atžvilgiu. Tai yra absurdiška, – tviteryje parašė jis. – Mes negalime „sužydinti“ to, ką rodo istorija ir archeologija. Mes galime pripažinti tai ir galite nustoti apsimesti, kad tai yra netiesa! Taika gali būti kuriama tik tiesos pagrindu.“

Minėto renginio metu bus atidengta dalis senovinio kelio, kuris dabar yra po žeme. Fondas „The City of David Foundation“ teigia, kad tai buvo piligrimų kelias link antrosios žydų šventyklos Jeruzalėje prieš maždaug 2 tūkst. metų. Archeologiniai darbai buvo vykdomi palestiniečių Silvano rajone rytiniame ginčytino miesto sektoriuje.

Renginyje dalyvaus ir Izraelio vyriausybės atstovai.

Palestiniečiai kaltina Izraelį ir fondą „The City of David Foundation“ siekiant išstumti juos iš miesto. Palestiniečių Užsienio reikalų ministerija pasmerkė „griežčiausiai kolonialistinius planus pakeisti egzistuojančią realybę okupuotoje Jeruzalėje ir senamiesčio apylinkes“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.