Somalyje atakos viešbutyje aukų padaugėjo iki 26

Somalio pietuose mažiausiai 26 žmonės žuvo per mirtininko sprogdintojo ir ginkluotų užpuolikų ataką viename viešbutyje, dėl kurios atsakomybę prisiėmė islamistų judėjimas „al Shabaab“, šeštadienį pranešė aukšto rango regiono valdžios pareigūnas.

 Somalio pietuose mažiausiai septyni žmonės žuvo penktadienį per mirtininko sprogdintojo ir ginkluotų užpuolikų ataką viename viešbutyje, dėl kurios atsakomybę prisiėmė islamistų judėjimas „al Shabaab“, pranešė vienas saugumo pareigūnas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Somalio pietuose mažiausiai septyni žmonės žuvo penktadienį per mirtininko sprogdintojo ir ginkluotų užpuolikų ataką viename viešbutyje, dėl kurios atsakomybę prisiėmė islamistų judėjimas „al Shabaab“, pranešė vienas saugumo pareigūnas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2019, 10:07 AM, atnaujinta Jul 13, 2019, 1:03 PM

„Per ataką žuvo 26 žmonės ir dar 56 buvo sužeisti. Tarp žuvusiųjų esama... užsienio piliečių: trys Kenijos [piliečiai], vienas kanadietis, vienas britas, du amerikiečiai ir trys tanzaniečiai. Taip pat yra du sužeisti Kinijos piliečiai“, – per spaudos konferenciją pranešė sakė regiono prezidentas Ahmedas Mohamedas Islamas.

Tarnybos nurodė, kad per išpuolį pietiniame Kisimajo uostamiestyje mirtininkas penktadienį nukreipė sprogmenų prikrautą automobilį rėžtis į populiarų viešbutį „Medina“. Pro sprogimo keli iki dantų ginkluoti užpuolikai šaudydami įsiveržė į komplekso vidų.

Su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“ susijusi „al Shabaab“ Somalyje yra surengusi daug sprogdinimų ir kovotojų atakų.

Pasak įvykio liudininkų, tarp žuvusiųjų yra viena socialinių tinklų aktyvistė, jos vyras ir vienas vietos žurnalistas.

„Sprogimas sudrebino populiarų viešbutį „Medina“, anksčiau besivadinusį „Cascasey“, esantį Kisimajo centre“, – sakė saugumo pareigūnas Abdiweli Mohamedas.

„Įsiveržę keli užpuolikai pradėjo šaudyti, bet saugumo pajėgos greitai reagavo ir įsitraukė į susišaudymą su teroristais pastate“, – pridūrė jis.

„Sprogimas buvo labai galingas“, – sakė incidento liudininkas Husseinas Muktaras.

„Viduje visiška sumaištis – mačiau iš įvykio vietos išnešamus kelis lavonus; žmonės bėga iš aplinkinių pastatų“, – pasakojo jis.

„Vietos žurnalisto Mohamedo Sahalo giminaičiai patvirtino jo mirtį. Taip pat sužinojau, kad socialinių tinklų aktyvistė Hodan Naleyeh ir jos vyras taip pat žuvo per sprogimą“, – sakė kitas liudininkas Ahmedas Farhanas.

Informaciją apie šių asmenų žūtį patvirtino Somalio žurnalistų sąjunga (SJS). „Ši diena labai liūdna Somalio žurnalistams“, – sakoma SJS generalinio sekretoriaus Ahmedo Mumino pranešime.

„Al Shabaab“ prisiėmė atsakomybę už išpuolį.

„Mudžahedai surengė kankinių ataką prieš vieną iš viešbučių, priimantį Džubalando administracijos atskalūnus pareigūnus“, – sakoma grupuotės paskelbtame pranešime, kuriame minima neramios šalies autonominė pietinė sritis. Kisimajas yra Džubalando pagrindinis miestas.

Pasak kelių šaltinių, dauguma apsistojusiųjų viešbutyje buvo vietos politikai ir prekiautojai. Ataka buvo įvykdyta artėjant regioniniams rinkimams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.