Per pokalbį su Indijos lyderiu D. Trumpas paragino mažinti įtampą dėl Kašmyro

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį pasikalbėjo telefonu su Indijos ministru pirmininku Narendra Modi ir paragino jį mažinti įtampą tarp Delio ir Islamabado dėl ginčijamo Kašmyro regiono.

 JAV prezidentas Donaldas Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 JAV prezidentas Donaldas Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 19, 2019, 10:47 PM

„Prezidentas kalbėjo, kaip svarbu mažinti įtampą tarp Indijos ir Pakistano bei palaikyti taiką regione, sakoma Baltųjų rūmų atstovo spaudai Hogano Gidley (Hogano Gidlio) pranešime.

„Abu lyderiai taip pat aptarė, kaip jie toliau stiprins Jungtinių Valstijų ir Indijos ekonominius ryšius, didindami prekybos apimtis. Be to, jie tikisi greitai vėl susitikti“, – pridūrė H. Gidley.

D.Trumpas paragino centrinį banką sumažinti bazinę palūkanų normą visu procentiniu punktu

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) vėl pasiskundė dėl stipraus JAV dolerio ir išreiškė nuomonę, jog JAV federalinio rezervo sistema (FRS) turėtų sumažinti bazinę palūkanų normą bent 1 procentiniu punktu.

„Mūsų ekonomika yra labai stipri, nepaisant Jay Powello [Jerome Powello] ir FRS trumparegiškumo, tačiau demokratai mėgina pabloginti ekonomiką specialiai 2020 metų rinkimams. Labai savanaudiška!“ – parašė D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“.

„Mūsų doleris yra toks stiprus, kad, deja, kenkia kitoms šalims. FRS bazinė palūkanų norma turėtų būti sumažinta bent 100 bazinių punktų per gana trumpą laiką, galbūt kartu imantis kiekybinio švelninimo. Jei taip atsitiks, mūsų ekonomikai seksis dar geriau, o pasaulio ekonomikai bus suteikta greita ir puiki pagalba. Tai bus naudinga visiems!“ – pridūrė D. Trumpas.

Anksčiau JAV prezidentas ne kartą kritikavo FRS dėl per griežtos pinigų politikos, pažeisdamas visuotinai priimtą principą, kad JAV prezidentas nekomentuoja centrinio banko veiksmų ir atvirkščiai.

FRS paskutiniame posėdyje sumažino bazinę palūkanų normą 0,25 procentinio punkto iki 2–2,25 procento. Tai buvo pirmasis sumažinimas nuo 2008 metų.

Kitas centrinio banko posėdis įvyks rugsėjo 17–18 dienomis, o rinkos dalyviai mano, jog bus toliau laikomasi pasirinktos krypties. Kai kurie analitikai tikisi, kad bazinė palūkanų norma bus nedelsiant sumažintas 0,5 procentinio punkto iki 1,5–1,75 procento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.