ES pasisako už profilaktines kovos su religine neapykanta priemones

Europos Sąjunga palaiko ir ateityje palaikys profilaktines priemones, skirtas kovai su religine neapykanta, kurstymu ir prievarta, susijusiais su persekiojimu tikėjimo pagrindu, pareiškė ES diplomatijos vadovė Federica Mogherini.

F.Mogherini.<br>AFP/Scanpix nuotr.
F.Mogherini.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2019, 8:34 PM

„Bet kokią religiją išpažįstantys tikintieji, o taip pat netikintieji daugelyje pasaulio dalių kenčia nuo prievartos ir persekiojimo. Jie susiduria su neapykantos ir prievartos kurstymu, nusikaltimais iš neapykantos, kuriuos vykdo tiek valstybiniai, tiek nevalstybiniai veikėjai“, – kalbėjo F. Mogherini.

Šiuos komentarus jis išsakė Tarptautinės nuo smurto religijos ir tikėjimo pagrindu nukentėjusių aukų atminimo dienos, Jungtinių Tautų iniciatyva minimos rugpjūčio 22-ąją, išvakarėse.

„Per praėjusius metus įvyko daug tragiškų ekstremistinių išpuolių“, – pabrėžė ji.

ES diplomatijos vadovė priminė, kad persekiojimas už religinius įsitikinimus arba jų nebuvimą pažeidžia tarptautinę teisę, todėl su tuo reikia kovoti bendrai. ES visada aktyviai pasisako už religijos ir įsitikinimų laisvę, pridūrė F. Mogherini.

Prievarta, naudojama dėl žmonių religijos arba praktikavimo yra nepriimtina – lygiai kaip ir prievarta dėl lytinės orientacijos arba lytinės tapatybės, perspėjo F. Mogherini.

„Dauguma vienoje šalyje yra mažuma kitose, – priminė ji. – Religinių mažumų marginalizavimas arba bandymas paversti jas atpirkimo ožiais gali būti pirmieji žiauriausio persekiojimo pranašai... Jeigu visuomenė leidžia persekioti kurią nors mažumą, ji ruošia dirvą bet kokios bendruomenės persekiojimui. Išpuolis prieš vieną mažumą yra išpuolis prieš mus visus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.