Lenkijos urve gelbėtojai rado dingusio speleologo kūną, antrasis laikomas žuvusiu

Lenkijos kalnų gelbėtojų tarnyba ketvirtadienį, po beveik savaitę trukusių paieškų, rado vieno iš dviejų dingusių speleologų kūną, o kitas irgi veikiausiai yra žuvęs, pranešė lenkų visuomeninis radijas. 

 Lenkijos kalnų gelbėtojų tarnyba ketvirtadienį, po beveik savaitę trukusių paieškų, rado vieno iš dviejų dingusių speleologų kūną.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Lenkijos kalnų gelbėtojų tarnyba ketvirtadienį, po beveik savaitę trukusių paieškų, rado vieno iš dviejų dingusių speleologų kūną.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-23 15:57

Į Tatrų kalnuose esantį Lenkijos giliausią ir ilgiausią beveik 24 km ilgio Didįjį Snieguotąjį urvą (Jaskinia Wielka Sniezna) šešių žmonių grupė įėjo rugpjūčio 15-ąją.

Dviem dienomis vėliau keturi iš urvo išėję žmonės nedelsdami pranešė pareigūnams, kad du jų kolegas po žeme įkalino netikėtai kilęs potvynis.

Ketvirtadienį Tatrų savanoriškoji gelbėjimo tarnyba (TOPR) informavo, kad vieno iš dingusiųjų kūnas buvo rastas. Manoma, kad jo kolega taip pat veikiausiai neišgyveno.

TOPR vadovas Janas Krzysztofas penktadienį per spaudos konferenciją sakė, kad pastangos ištraukti speleologų kūnus gali užtrukti kelias dienas ar net savaites. Pasak jo, gelbėtojams kol kas nepavyko pasiekti rasto kūno, bet jie matė jį „iš nedidelio atstumo, esant geram apšvietimui“, tad nekyla abejonių, kad vyras yra miręs.

J. Krzysztofas nurodė, kad speleologo palaikai buvo rasti „pirmajame koridoriuje žemiau 3 metrų gylio šulinio“, kurį pavyko pasiekti gelbėtojams.

Pareigūnas nurodė, kad dabar bus veikiama remiantis prielaida, kad abu speleologai yra žuvę, todėl daugiausiai dėmesio bus skiriama gelbėtojų saugumui, o ne darbų spartai.

TOPR vadovas neatmetė prielaidos, kad urve įstrigę žmonės nuskendo, vandeniui užliejus koridorių, kuriame jie buvo.

„Gali būti, kad jie nuskendo praėjus labai nedaug laiko“ po šių žmonių dingimo“, sakė J. Krzysztofas.

Didžiajame Snieguotajame urve, kuris yra ilgiausiais ir giliausias Tatruose, leidžiama lankytis tik tyrėjams ir leidimus gavusiems asmenims. Keliaujant į urvo gilumą daugelyje vietų tenka įveikti itin siaurus ir vingiuotus koridorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.