A. Lukašenka: Baltarusijoje nebus vidutinio ir trumpojo nuotolio raketų

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka atmetė galimybę šalies teritorijoje dislokuoti vidutinio ir trumpojo nuotolio raketas žlugus atitinkamam tarptautiniam susitarimui.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka.<br>T.Bauro nuotr.
Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 17, 2019, 9:35 PM

„Mes niekada tokių raketų nedislokuosime Baltarusijos teritorijoje, kad apsunkintume padėtį – jeigu [toks scenarijus] nekels pavojaus mūsų saugumui“, – pareiškė prezidentas per antradienio susitikimą Minske su JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoju politiniams klausimams Davidu Hale'u. Prezidento žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra „BelTa“.

„Aš savo ruožtu neseniai sakiau, kad mes niekada nebūsime negerų dalykų dėl šios sutarties griovimo iniciatoriai“, – pažymėjo Baltarusijos prezidentas.

Jis taip pat sakė, kad „neseniai atsirado vilčių teikiančios, geros informacijos, susijusios su vidutinio ir artimojo nuotolio raketomis“.

„Mums tai rūpi, nes Baltarusija yra [Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų (INF)] sutarties dalyvė. Sutartis dabar praktiškai sužlugdyta, bet pasirodė pareiškimų, kad nei NATO, nei Rusija nesirengia dislokuoti Europoje šių raketų“, – sakė A. Lukašenka.

„Šie du pareiškimai – iš Vakarų ir iš Rytų – įtikina mane, kad mums Baltarusijoje nereikės griebtis šių kraštutinių priemonių. Tam neturime nei noro, nei atliekamų pinigų“, – pabrėžė Baltarusijos lyderis.

Jis pridūrė, kad per Antrąjį pasaulinį karą Baltarusija neteko trečdalio savo gyventojų ir drauge su kitomis šalimis, įskaitant JAV, kovojo su agresoriumi.

„Mes nenorėtume, kad mūsų Baltarusijos teritorijoje vėl pakviptų paraku“, – sakė A. Lukašenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.