Irano policija pareiškė užkirtusi kelią teroro aktui Kume

Irano policijos specialiųjų dalinių vadas brigados generolas Hasanas Karami antradienį pareiškė, kad jo pavaldiniai neutralizavo grupę smogikų iš teroristinės „Islamo valstybės“ (IS) organizacijos, rengusių teroro aktą šiitams šventame Kumo mieste. Tai pranešė naujienų agentūra „Fars“.

Smarkiai militarizuota Afganistano sostinė i<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Smarkiai militarizuota Afganistano sostinė i<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 8, 2019, 3:24 PM

„IS teroristų grupė pateko į Iraną 2016 metais ir įsikūrė šalies vakaruose esančiame Kermanšahe, – cituoja generolą agentūra. – Mūsų žvalgyba susekė teroristus, o policijos specialieji daliniai sunaikino grupę, kadangi smogikai priešinosi ir atsisakė pasiduoti“.

Pasak H. Karami, grupę sudarė trys žmonės, jie turėjo mirtininkų diržus.

„Jie atvyko į Iraną, kad įvykdytų teroro aktą Fatimos Masumeh mauzoliejuje Kume. Laimė, teroristai buvo susekti ir neutralizuoti“, – pridūrė generolas.

Už 150 kilometrų nuo Teherano esantis Kumas – šiitams šventas miestas. Ten yra antroji pagal svarbą po Nadžafo musulmonų šiitų religinė mokykla, taip pat šiitų garbinamos septintojo šiitų imamo Musos al Kazimo dukters Fatimos Masumeh mauzoliejus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.