Turkijos prezidentas perspėjo dėl karinės kampanijos Sirijos šiaurėje atnaujinimą

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas sekmadienį perspėjo, kad Turkija atnaujins karines operacijas prieš kurdų pajėgas Sirijoje antradienį, jei jie per paskelbtą laikotarpį nepasitrauks iš „saugumo zonos“.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2019, 9:02 PM

„Vos per devynias karinės operacijos dienas mes neutralizavome 765 teroristus, išlaisvinome 111 gyvenviečių ir išvalėme 1,5 tūkst. kvadratinių kilometrų teritoriją nuo teroristų. Jei teroristai nepasitrauks iš saugumo zonos per 120 valandų, operacija bus tęsiama. Aš apie tai informavau JAV delegaciją ir ES šalis“, – sakė Turkijos prezidentas.

R. T. Erdoganas patvirtino ketinimus Turkijos karinę kampaniją Sirijoje aptarti per spalio 22-ąją Sočyje planuojamą jo susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Ketvirtadienį Vašingtonas ir Ankara sutarė, kad Turkija sustabdys puolimą šiaurinėje Sirijos dalyje, kad iš šio regiono pasitrauktų kurdų kovotojai.

R. T. Erdoganas sakė, kad siūloma „saugumo zona“ būtų 32 kilometrų pločio ir tęstųsi 444 kilometrų palei Sirijos sieną, o joje patruliuotų turkų pareigūnai.

Ankara pradėjo savo karinę operaciją Sirijoje spalio 9-ąją, o iki tol nekart grasino išstumti iš pasienio kurdų Liaudies apsaugos dalinius, kuriuos Turkija laiko jos teritorijoje veikiančių kurdų sukilėlių „teroristine atšaka“.

Kurdai yra pagrindiniai Vašingtono sąjungininkai JAV remiamoje kovoje su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ Sirijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.