Dėl dainos apie valdininkės degantį namą teko aiškintis net Ukrainos prezidentui

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio įkurta „Studija Kvartalas-95“ sulaukė didžiulės kritikos. Kartu su žinomu šalies choru komikai atliko dainą, kurioje šaipėsi iš valdininkės namo padegimo.

Ukrainos prezidentas V.Zelenskis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ukrainos prezidentas V.Zelenskis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V.Zelenskis teigė užjaučiantis valdininkę. <br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
V.Zelenskis teigė užjaučiantis valdininkę. <br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
I.Kolomoiskis (nuotr.) sugrįžo į Ukrainą po komiko V.Zelenskio pergalės.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
I.Kolomoiskis (nuotr.) sugrįžo į Ukrainą po komiko V.Zelenskio pergalės.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 23, 2019, 7:40 PM, atnaujinta Oct 23, 2019, 8:09 PM

Kelias dienas Ukrainoje netyla skandalas dėl parodijų programos „Vakaro kvartalas“ metu atliktos dainos. Jos metu komikas iš V.Zelenskio įkurtos „Studija Kvartalas-95“ kartu su šalyje žinomu moterų choru atliko dainą, kurioje pasišaipė iš buvusios Nacionalinio banko vadovės Valerijos Hontariovos namo padegimo praėjusį mėnesį.

Šis pasirodymas buvo transliuojamas su V.Zelenskiu siejamo oligarcho Ihorio Kolomoiskio priklausančio televizijos kanalo eteryje. Nors Ukrainos prezidentas tikina neesąs priklausomas nuo verslininko, po šio savo scenos kolegų pasirodymo, į jį smigo dar daugiau strėlių.

I.Kolomoiskis su V.Hontariova turi „nesuvestų sąskaitų“, nes dabar jis siekia panaikinti šalies centrinio banko sprendimą nacionalizuoti banką „PrivatBank“. Kai šis buvo nacionalizuotas, Nacionaliniam bankui vadovavo būtent V.Hontariova.

Po skandalingo pasirodymo kritika pasipylė ne tik Hryhorijaus Veriovkos vardo chorui, kuris yra finansuojamas iš valstybės biudžeto, bet ir pačiam V.Zelenskiui, nes esą jis, jo partija „Tautos tarnas“ ir buvę kolegos iš „Studija Kvartalas-95“ bando paversti visą šalį absurdo teatru.

„Tai gėda. Civilizuotame pasaulyje tai tiesiog nepriimtina. Neturiu abejonių dėl „kvartalo“ cinizmo, tačiau valstybinio choro dalyvavimas tokiame pasirodyme yra gėda visai šaliai“, – teigė V.Hontariova.

Pats I.Kolomoiskis tikino nieko bloga neįžvelgiantis vykusiame pasirodyme.

„Ar tik jos namas buvo padegtas? Donbase yra daugybė sudegintų namų“, – kalbėjo verslininkas.

Iš pradžių I.Kolomoiskis iš viso neigė matęs pasirodymą, tačiau vėliau prisipažino ne tik jį pasižiūrėjęs, bet ir sušukęs „bravo“.

Galiausiai jis pasišaipė iš V.Hontariovos esą jai galimai išsivystė paranoja, jei buvusi banko vadovė mano, kad pramoginė laida kelia jai kokią nors grėsmę.

Tačiau šiuo metu Londone gyvenanti V.Hontariova įsitikinusi – šaipytis iš kito asmens tragedijos yra nepriimtina.

Švelninti padėtį bandė Ukrainos ministras pirmininkas Oleksijus Hončarukas teigdamas, kad V.Zelenskis nėra niekaip įsivėlęs į šį skandalą ir šalies prezidentas yra susirūpinęs dėl V.Hontariovos namo padegimo. Jis taip pat teigė, kad V.Zelenskis nepritaria tokio pobūdžio pokštams.

Tuo metu „Studija Kvartalas-95“ tikino nieko blogo nepadarę, o savo pasirodymą pavadino politine satyra.

„Esame dėkingi chorui ir mums gaila, kad prieš šaliai nusipelniusi kolektyvą dabar vykdoma informacinė ataka. Choro dalyviai neruošė pasirodymo programos, todėl gerbkite jį“, – teigė „Studija Kvartalas-95“.

Ginti savo auklėtinių stojo ir H.Veriovkos vardu pavadintam chorui vadovaujantis Zenovijus Korinecas.

„Blogą sprendimą dalyvauti renginyje priėmiau aš. Choro kolektyvas nė nenorėjo dainuoti programoje“, – kalbėjo Z.Korinecas.

Visuomenė, reaguodama į kilusį skandalą, pasidalijo į dvi dalis. Vieni tikino, kad negalima pykti dėl satyros, kiti tvirtino, kad padegimas negali būti pokštų objektu, nes tai yra nusikaltimas.

Daugelis taip pat pasmerkė H.Veriovkos chorą esą jis turėtų laikytis toliau nuo politikos.

Ukrainos politologė Lilija Brudnicka įsitikinusi – valstybinis choras negali už pinigus dalyvauti „vieno žmogaus užsakytame šou“.

„Tai buvo politinis šou, kurį užsakė vienas asmuo. Jeigu choras, išlaikomas mokesčių mokėtojų, dalyvauja tokiame renginyje ir šoka pagal vieno žmogaus dūdelę, turi suprasti galimas pasekmes“, – įtikinusi L.Brudnicka.

Parengta pagal „Radio Free Europe/Radio Liberty“, „24TV“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.