N. Nazarbajevas organizuoja V. Zelenskio ir V. Putino susitikimą akis į akį

Buvęs Kazachstano prezidentas Nursultanas Nazarbajevas tikisi suorganizuoti Ukrainos ir Rusijos prezidentų Volodymyro Zelenskio ir Vladimiro Putino susitikimą akis į akį, praneša „Reuters“.

 ​Buvęs Kazachstano prezidentas Nursultanas Nazarbajevas tikisi suorganizuoti Ukrainos ir Rusijos prezidentų Volodymyro Zelenskio ir Vladimiro Putino susitikimą akis į akį, praneša „Reuters“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Buvęs Kazachstano prezidentas Nursultanas Nazarbajevas tikisi suorganizuoti Ukrainos ir Rusijos prezidentų Volodymyro Zelenskio ir Vladimiro Putino susitikimą akis į akį, praneša „Reuters“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-12 10:44

Toks susitikimas, jei jis iš tiesų įvyktų, taptų proveržiu dvišaliuose Ukrainos ir Rusijos santykiuose, nutrūkusiuose Rusijai okupavus Krymą ir Rytų Ukrainoje prasidėjus karui tarp Ukrainos kariuomenės ir prorusiškų separatistų.

„V. Zelenskis jau sutiko susitikti akis į akį, aš apie tai informavau Rusijos prezidentą. Dabar žiūrėsime, ar V. Putinas sutiks“, – tarptautinės politikos konferencijoje Kazachstano sostinėje Nur Sultane tikino N. Nazarbajevas.

Ukrainos ir Rusijos lyderių susitikimą Kazachstane suorganizuoti pasiryžęs N. Nazarbajevas apie tai pirmadienį telefonu kalbėjosi su V. Putinu. Kol kas nežinoma, kada buvęs ilgametis Kazachstano prezidentas įtikino V. Zelenskį susitikti su V. Putinu.

Kremlius anksčiau ne kartą kalbėjo, kad vadinamojo „Normandijos formato“ šalių – Prancūzijos, Vokietijos, Rusijos ir Ukrainos – lyderiai gali dar šiemet susitikti pirmajame viršūnių susitikime per pastaruosius trejus metus. Visgi Rusijos atstovai neminėjo galimo V. Putino susitikimo akis į akį su V. Zelenskiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas