Izraelis: per naktinį smūgį Gazos Ruože žuvo vienas „Islamo džihado“ vadų

Izraelio kariškiai ketvirtadienį pranešė, kad per praėjusios nakties smūgį Gazos Ruože, kai, pasak palestiniečių pareigūnų, žuvo aštuoni vienos šeimos nariai, buvo nukautas vienas palestiniečių kovotojų grupės „Islamo džihadas“ vadų.

 Izraelio kariškiai ketvirtadienį pranešė, kad per praėjusios nakties smūgį Gazos Ruože, kai, pasak palestiniečių pareigūnų, žuvo aštuoni vienos šeimos nariai, buvo nukautas vienas palestiniečių kovotojų grupės „Islamo džihadas“ vadų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Izraelio kariškiai ketvirtadienį pranešė, kad per praėjusios nakties smūgį Gazos Ruože, kai, pasak palestiniečių pareigūnų, žuvo aštuoni vienos šeimos nariai, buvo nukautas vienas palestiniečių kovotojų grupės „Islamo džihadas“ vadų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2019, 12:24 PM

Izraelio armijos atstovas Avichay Adraee sakė, kad Rasmi Abu Malhousas žuvo per reidą Deir al Baloje, prieš ketvirtadienį ryte įsigaliojant ugnies nutraukimui.

A. Adraee socialiniame tinkle „Twitter“ nurodė, kad R. Abu Malhousas buvo vieno raketų dalinio vadas.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija anksčiau paskelbė, kad per Izraelio karinį smūgį R. Abu Malhouso šeimos namams žuvo aštuoni šios šeimos nariai, įskaitant penkis vaikus.

Gyventojai ir giminaičiai ginčijo pranešimą, kad R. Abu Malhousas buvo susijęs su „Islamo džihadu“, ir sakė, kad jis buvo Palestinos Autonomijos karo policijos pareigūnas.

Izraelio kariškių atstovas Jonathanas Conricusas naujienų agentūrai AFP sakė: „Jis buvo vienas „Islamo džihado“ vadų ir, kaip daugelis kitų, naudojo taktiką slėpti amuniciją ir karinę infrastruktūrą savo paties rezidencijoje.“

„Žinoma, mes visuomet bandome iki minimumo sumažinti žuvusių ar sužeistų civilių skaičių“, – pridūrė jis.

„Islamo džihadas“ yra antroji stipriausia kovotojų grupuotė Gazos Ruože po „Hamas“.

Į Izraelį iš Gazos Ruožo paleista naujų raketų

Kelios valandos po ugnies nutraukimo paskelbimo Gazos Ruože šio palestiniečių anklavo kovotojai į Izraelį paleido naujų raketų.

Oro pavojaus sirenos ketvirtadienį aidėjo keliose bendruomenėse netoli Gazos Ruožo sienos. Buvo pastebėtos mažiausiai penkios iš palestiniečių teritorijos paleistos raketos.

Jos atskrido Izraeliui ir palestiniečių kovotojų grupei „Islamo džihadas“ paskelbus, kad nutraukia ugnį po dvi dienas trukusių intensyviausių per kelis pastaruosius mėnesius tarpusavio kovų.

Kol kas neaišku, ar Izraelis reaguos į raketų paleidimą ir koks bus ugnies nutraukimo likimas.

Per Izraelio ir „Islamo džihado“ kovas žuvo mažiausiai 34 palestiniečiai, tarp jų – trys moterys, aštuoni vaikai ir 18 kovotojų. Dėl raketų sustojo gyvenimas Pietų Izraelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.