Naryste IS įtariamą amerikietį Turkija deportavo atgal į JAV

Naryste džihadistų judėjime „Islamo valstybė“ (IS) įtariamas amerikietis penktadienį buvo deportuotas į Jungtines Valstijas, praleidęs penkias dienas neutralioje teritorijoje tarp Turkijos ir Graikijos, penktadienį pranešė Turkijos vidaus reikalų ministras.

Turkija repatrijavo naryste IS įtariamą amerikietį, įstrigusį pasienyje su Graikija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Turkija repatrijavo naryste IS įtariamą amerikietį, įstrigusį pasienyje su Graikija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2019, 9:37 PM

Pasak Suleymano Soylu, įtariamasis – vietos žiniasklaidos įvardinamas kaip 38 metų Muhammadas Darwisas B. – „neseniai“ Stambule buvo įsodintas į lėktuvą, skrendantį į JAV.

Penktadienį Turkija taip pat deportavo du naryste IS įtariamus Vokietijos piliečius, pridūrė ministras. Į kokį miestą sugrąžinamas JAV pilietis ir kur išsiųsti vokiečiai, jis nenurodė.

Savaitės pradžioje Ankara pradėjo įtariamų IS kovotojų sugrąžinimą atgal į jų šalis ir jau deportavo kelis jų į Daniją, Vokietiją ir Jungtinę Karalystę. Tarp laukiančių sugrąžinimo yra Airijos, Vokietijos ir Prancūzijos piliečių.

Iš Jordanijos kilęs minėtas JAV pilietis nuo lapkričio 11 dienos buvo įstrigęs neutralioje teritorijoje tarp Turkijos ir Graikijos pasienio postų.

Ketvirtadienį Turkijos vidaus reikalų ministras pranešė, kad jo repatriacija prasidėjo, Jungtinėms Valstijoms sutikus priimti įtariamąjį ir parūpinus kelionės dokumentus. Iš pradžių įtariamasis prašėsi išsiunčiamas į Graikiją, tačiau Atėnai atsisakė jį priimti.

Sulaukusi Europos kritikos dėl kariuomenės įsiveržimo į šiaurės Sirijos teritoriją ir Europos Sąjungos sprendimo įversti jai sankcijas už jos dujų gręžinius netoli Kipro krantų, Turkija pareiškė, kad sugrąžins įtariamus IS kovotojus valstybėms, kurių pilietybę jie turi.

„Jums reikia peržiūrėti savo poziciją dėl Turkijos, kuri laiko labai daug IS narių kalėjimuose ir kontroliuoja juos Sirijoje“, – Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas sakė antradienį.

Praėjusią savaitę Ankara sakė, kad Turkijoje laikoma beveik 1,2 tūkst. IS narių užsieniečių, o per neseniai vykdytą operaciją Sirijos šiaurėje buvo sučiupti dar 287, įskaitant moteris ir vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.