Po naujų raketų smūgių iš Gazos Izraelis atakavo „Hamas“ objektus

Izraelis, atsakydamas į raketas, paleistas iš Gazos Ruožo, šeštadienio rytą atakavo palestiniečių anklavą kontroliuojančio islamistų judėjimo „Hamas“ objektus, pranešė armija.

​Izraelis, atsakydamas į raketas, paleistas iš Gazos Ruožo, šeštadienio rytą atakavo palestiniečių anklavą kontroliuojančio islamistų judėjimo „Hamas“ objektus, pranešė armija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Izraelis, atsakydamas į raketas, paleistas iš Gazos Ruožo, šeštadienio rytą atakavo palestiniečių anklavą kontroliuojančio islamistų judėjimo „Hamas“ objektus, pranešė armija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2019, 11:24 AM

Naujos atakos surengtos nepaisant prieš dvi dienas prasidėjusių paliaubų.

Pasak Izraelio gynybos pajėgų (IGP), kitaip nei per ankstesnes operacijas, šį kartą buvo smogta ne palestiniečių kovotojų grupei „Islamo džihadas“, o „Hamas“, kuris iki šiol laikėsi atokiai nuo šią savaitę vėl įsiplieskusio smurto.

„Dvi raketos buvo paleistos iš Gazos Ruožo Izraelio teritorijos link“ ir numuštos Izraelio oro gynybos, pranešė IGP ir pridūrė, kad Izraelio armija „šiuo metu atakuoja „Hamas“ teroristinius objektus“ Gazoje.

Antradienį per Izraelio surengtą operaciją buvo nukautas vienas iš „Islamo džihado“ – įtakingiausios po „Hamas“ palestiniečių kovotojų grupuotės Gazos Ruože – vadų.

„Islamo džihadas“ beveik iš karto surengę atsakomąjį raketų smūgį, dėl kurio pietiniuose ir centriniuose Izraelio rajonuose užkaukė pavojaus sirenos ir žmonės suskubo slėptis slėptuvėse nuo bombų.

Pasak Izraelio kariškių, į šalies teritoriją buvo paleista apie 450 raketų, daugelį jų perėmė oro gynybos sistemos.

Izraelis reagavo aviacijos smūgiais, pasak kariškių, nukreiptais į „Islamo džihado“ objektus ir į raketas leidžiančias kovotojų grupes.

Po dvi dienas trukusio apsikeitimo raketų smūgiais, per kuriuos žuvo 34 palestiniečiai, bet Izraelio pusėje aukų nebuvo, buvo susitarta dėl paliaubų, jos įsigaliojo ketvirtadienio rytą.

Tačiau paliaubos kol kas nėra tvirtos: jau joms įsigaliojus Izraelis buvo apšaudytas raketomis iš Gazos ir surengė naujų oro antskrydžių palestiniečių anklave.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą