Vokietijos policija atliko kratas pas įtariamus čečėnų islamistus

Vokietijos policija anksti antradienį visoje šalyje atliko kratas pas įtariamus islamistų kovotojus, kaip manoma, planavusius smurtinę ataką, paskelbė Berlyno prokurorai.

 ​Vokietijos policija anksti antradienį visoje šalyje atliko kratas pas įtariamus islamistų kovotojus, kaip manoma, planavusius smurtinę ataką, paskelbė Berlyno prokurorai.<br>123rf.com nuotr.
 ​Vokietijos policija anksti antradienį visoje šalyje atliko kratas pas įtariamus islamistų kovotojus, kaip manoma, planavusius smurtinę ataką, paskelbė Berlyno prokurorai.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Silvija Čibirienė

Jan 14, 2020, 12:31 PM, atnaujinta Jan 14, 2020, 12:44 PM

Vokietijos pareigūnams yra paskelbta aukšto laipsnio parengtis dėl islamistų grėsmių daugiausiai gyventojų turinčiai Europos valstybei, kurioje pastaraisiais metais buvo įvykdytos kelios teroristinės atakos.

„Įtarus rimto smurtinio akto, keliančio pavojų valstybei, planavimą, Berlyne, Brandenburge, Šiaurės Reine-Vestfalijoje ir Tiuringijoje pagal orderius vykdomos kratos“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Generalinė prokuratūra.

Tyrimas „nukreiptas prieš čečėnų kilmės įtariamuosius iš islamistų aplinkos“, vėliau pridūrė prokuratūra.

Daugiausiai aukų – 12 – pareikalavusi ataka Vokietijoje buvo įvykdyta 2016 metų gruodį, kai užpuolikas per vieną Kalėdų mugę Berlyne lėkė pagrobtu sunkvežimiu.

Užpuolikas, prieglobsčio prašytojas iš Tuniso Anisas Amri, pagrobė sunkvežimį, nužudė jo vairuotoją lenką, o paskui lėkdamas per mugę sostinės centre mirtinai sužalojo 11 žmonių. Dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

Po keturių dienų A. Amri Milane nušovė italų policininkai.

Nuo to laiko Vokietijos pareigūnai užkirto kelią devynioms atakoms su numanomais radikaliojo islamizmo motyvais, sakė Federalinio policijos biuro (BKA) vadovas Holgeris Muenchas.

Vokietijos saugumo tarnybos apskaičiavo, kad šalyje yra apie 11 tūkst. radikalių islamistų, kurių maždaug 680 laikomi itin pavojingais ir galinčiais panaudoti smurtą. Šis skaičius yra penkiskart didesnis nei 2013 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.