Sirijos šiaurės vakaruose per Rusijos aviacijos smūgius žuvo 7 civiliai

Sirijos šiaurės vakaruose mažiausiai septyni civiliai, tarp jų – penki vaikai, žuvo pirmadienį per režimo sąjungininkės Rusijos aviacijos smūgius, surengtus nepaisant Maskvos paskelbtų paliaubų, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.

Sirijos šiaurės vakaruose per Rusijos aviacijos smūgius žuvo 7 civiliai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sirijos šiaurės vakaruose per Rusijos aviacijos smūgius žuvo 7 civiliai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2020, 8:30 PM, atnaujinta Jan 20, 2020, 8:35 PM

Nevyriausybinės organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) duomenimis, antskrydžių taikiniais tapo keli kaimai Alepo provincijos kaimiškoje vakarinėje dalyje, kontroliuojami džihadistų ir kitų sukilėlių.

Trys mergaitės žuvo Kfar Taalio kaime, o dar keturi civiliai, įskaitant du kitus vaikus, žuvo per atskirus smūgius kituose tos vietovės kaimuose, pažymėjo Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi SOHR.

Idlibe ir dalyje Alepo, Chamos bei Latakijos provincijų dominuoja kovotojų aljansas „Hayat Tahrir al Sham“, kuriame didžiausią įtaką turi buvęs islamistų tinklo „al Qaeda“ padalinys Sirijoje.

Alepo šiaurės vakarai pastarosiomis savaitėmis buvo intensyviau bombarduojama, todėl dešimtys tūkstančių žmonių buvo priversti persikelti kitur.

Šį mėnesį Damasko sąjungininkė Rusija ir sukilėlius remianti Turkija susitarė dėl paliaubų, turėjusių apsaugoti minėtą Sirijos regioną nuo tolesnių atakų.

Vis dėlto Damasko vyriausybė praeitą savaitę tęsė intensyvų puolimą. Jos pajėgos atsidūrė už 7 km nuo svarbaus miesto Idlibo pietuose, kurį jos siekia atkovoti iš džihadistų.

Rusijos ir režimo aviacija toliau aktyviai bombardavo šį regioną, o per smūgius žuvo daug civilių, pranešė SOHR, gaunanti informacijos iš Sirijoje esančių šaltinių.

Ketvirtadienį Rusija neigė vykdžiusi kokias nors kovines operacijas regione nuo sausio 9-ąją įsigaliojusių paliaubų pradžios. Tuo metu Turkija sako, kad paliaubos prasidėjo tik praeitą sekmadienį.

Sirijos vyriausybė, šiuo metu kontroliuojanti daugiau kaip 70 proc. šalies teritorijos, pažadėjo susigrąžinti Idlibą. Šioje provincijoje gyvena apie 3 mln. žmonių.

Karas Sirijoje nuo 2011 metų nusinešė jau daugiau kaip 380 tūkst. žmonių gyvybių. Daugiau kaip pusė šalies gyventojų dėl jo buvo priversti palikti savo namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.