Atėnai: Kamerūne pagrobti graikų tanklaivio įgulos nariai jau paleisti

Praėjusį mėnesį iš uosto Kamerūne pagrobtas graikų naftos tanklaivio kapitonas ir septyni įgulos nariai buvo paleisti, trečiadienį pranešė Graikijos pareigūnai.

Graikijos komercinės jūrinės laivybos ministerijos ministerijos pareiškime nurodoma, kad aštuoni jūrininkai buvo paleisti „po derybų“.<br>„Scanpix“/„Reuters“ nuotr.
Graikijos komercinės jūrinės laivybos ministerijos ministerijos pareiškime nurodoma, kad aštuoni jūrininkai buvo paleisti „po derybų“.<br>„Scanpix“/„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2020, 9:29 PM

Gruodžio 30 dieną ginkluota gauja pagrobė penkis graikus, įskaitant kapitoną, taip pat du filipiniečius ir ukrainietį iš tanklaivio „Happy Lady“, prisišvartavusiame Limbės uostamiestyje netoli Kamerūno ekonominės sostinės Dualos.

„Džiaugiuosi, kad buvo paleisti penki Graikijos jūreiviai. Mūsų bendros pastangos buvo vaisingos“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Graikijos komercinės jūrinės laivybos ministras Janis Plakiotakis.

Jo ministerijos išplatintame pareiškime nurodoma, kad aštuoni jūrininkai buvo paleisti „po derybų“.

Gvinėjos įlanka, besitęsianti 5 700 km nuo Senegalo iki Angolos, tapo nauju pasauliniu piratavimo ir pagrobimų reikalaujant išpirkos epicentru.

Tokie incidentai ypač dažni palei Nigerijos pakrantę.

Piratai dažnai užima laivus ir kartais laiko juos daug dienų, plėšia jų krovinius ir reikalauja didelės išpirkos už įgulos narius.

Tarptautinio jūrų laivybos biuro duomenimis, pernai nuo sausio iki rugsėjo Gvinėjos įlankoje buvo įvykdyta 82 proc. visų pasaulio jūrose užfiksuotų pagrobimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.