Izraelio teismas už terorizmo kurstymą musulmonų dvasininkui skyrė laisvės atėmimo bausmę

Izraelio teismas pirmadienį pripažino su 2017 metų kruvinu išpuoliu Jeruzalės šventovėje susijusį musulmonų dvasininką kaltu dėl terorizmo kurstymo ir skyrė jam skyrė 2 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

 Izraelio teismas pirmadienį pripažino su 2017 metų kruvinu išpuoliu Jeruzalės šventovėje susijusį musulmonų dvasininką kaltu dėl terorizmo kurstymo ir skyrė jam skyrė 2 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Izraelio teismas pirmadienį pripažino su 2017 metų kruvinu išpuoliu Jeruzalės šventovėje susijusį musulmonų dvasininką kaltu dėl terorizmo kurstymo ir skyrė jam skyrė 2 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2020, 5:27 PM

Haifos magistratų teismas pripažino, kad po dviejų policininkų gyvybes nusinešusio išpuolio Kilniosios šventovės komplekse, kurį žydai vadina Šventyklos kalnu, Raedas Salahas savo kalboje „šlovino terorizmą, jam prijautė arba jį kurstė“.

Kruviną 2017 metų liepos 14 dienos išpuolį Izraelio aneksuotoje Rytų Jeruzalėje įvykdė asmenys, kilę iš dvasininko gimtojo miesto Um al Fachmo.

R. Salaho grupė, radikali Musulmonų judėjimo Jeruzalėje atšaka, buvo uždrausta 2015 metais dėl jos kurstytojiškos veiklos, susijusios su šiuo Jeruzalės kompleksu.

R. Salahas taip pat pripažintas kaltu dėl „paramos nelegaliai organizacijai“ socialiniame tinkle „Facebook“. 2015–2016 metais tinkle paskelbtuose komentaruose jis ragino savo rėmėjus imtis „smurto arba terorizmo veiksmų“, taip palaikydamas savo judėjimą.

Haifos teismas pirmadienį taip pat pažymėjo, kad 61 metų R. Salahas po šaudynių Jeruzalėje tris kartus padarė nusikalstamų pareiškimų.

Pasak nuosprendyje cituojamų prokurorų, R. Salahas savo veiksmais „pakenkė valstybės ir jos piliečių saugumui“. Be to, atsižvelgiant į dvasininko žinomumą, „kyla didelė grėsmė, kad jis vėl gali padaryti žalos“.

Izraelio pilietybę turintis arabas R. Salahas teismo nuosprendį gali apskųsti per 45 dienas, nurodė teismas.

Jis buvo sulaikytas 2017 metų rugpjūčio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.