IS remianti britė prisipažino dėl sprogdinimo sąmokslo Londono Šv. Pauliaus katedroje

Viena džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS) rėmusi britė penktadienį pripažino savo kaltę dėl sąmokslo susprogdinti bombas Londono Šv. Pauliaus katedroje ir viename viešbutyje.

 ​Viena džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS) rėmusi britė penktadienį pripažino savo kaltę dėl sąmokslo susprogdinti bombas Londono Šv. Pauliaus katedroje ir viename viešbutyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
 ​Viena džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS) rėmusi britė penktadienį pripažino savo kaltę dėl sąmokslo susprogdinti bombas Londono Šv. Pauliaus katedroje ir viename viešbutyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2020, 4:07 PM

36 metų Safiyya Amira Shaikh iš Midlsekso Pietryčių Anglijoje Londono centriniam baudžiamajam teismui pripažino, kad rengė teroristinius aktus ir platino teroristines publikacijas.

Kaltintojų argumentų santraukoje sakoma, kad S. A. Shaikh susisiekė su žmogumi, kuris galėtų parengti sprogmenų, ir nuvyko apsižvalgyti Šv. Pauliaus katedroje.

S. A. Shaikh išreiškė troškimą taikytis į kokią nors bažnyčią ar kokią nors „istorinę“ vietą per Kalėdas, Velykas ar kokią kitą panašią dieną, kad „žūtų daugiau“ žmonių, sakoma santraukoje.

Ji apie savo planus pasipasakojo kitiems dviem asmenims, kurie buvo slapta dirbę policijos pareigūnai.

S. A. Shaikh taip pat nuo 2019 metų rugpjūčio iki spalio dalijosi teroristiniais dokumentais naudodamasi susirašinėjimo programėle „Telegram“ ir parengė ištikimybės priesaiką „Islamo valstybei“, sakoma Londono policijos pareiškime.

S. A. Shaikh tikrasis vardas yra Michelle Ramsden. Ji yra gimusi ne musulmonų šeimoje, bet 2007-aisiais atsivertė į islamą. Nuosprendis jai turi būti paskelbtas gegužę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.