Kabule per ataką sikhų maldos namuose žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 11

Kabule per ataką sikhų maldos namuose žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 11, dar 11 žmonių buvo sužeisti, nukautas vienas užpuolikas, trečiadienį pranešė Afganistano televizija „Tolo News“.

 Afganistano vidaus reikalų ministerija nurodė, kad policija buvo pasiųsta prie sikhų gudvaros Kabulo širdyje, bet šaudymas tebesitęsia.  <br> AP/Scanpix nuotr.
 Afganistano vidaus reikalų ministerija nurodė, kad policija buvo pasiųsta prie sikhų gudvaros Kabulo širdyje, bet šaudymas tebesitęsia.  <br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2020, 9:09 AM, atnaujinta Mar 25, 2020, 10:30 AM

„Žuvo mažiausiai 11 žmonių, o dar 11 buvo sužeisti per dharamšalos (viešbučio) [ir] sikhų maldos namų Kabulo 1-ajame rajone užpuolimą. Trys užpuolikai dar kaunasi su saugumo pajėgomis, vienas [užpuolikas] buvo nušautas“, – pranešė televizija, remdamasi šaltiniu Afganistano saugumo tarnyboje.

Anksčiau pranešta, kad Kabulo senamiestyje kovotojai trečiadienį užpuolė Afganistane religinę mažumą sudarančių sikhų maldos namus gurdvarą ir kad žuvo mažiausiai keturi žmonės.

Užpuolimo metu ten buvo dešimtys ryto maldoms susirinkusių sikhų. Prie gurdvaros nugriaudėjo sprogimas.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas Tariqas Arianas anksčiau sakė, kad keli žmonės įstrigo viduje, jiems vaduoti buvo atsiųstos saugumo pajėgos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.