Lenkijoje sulaikytas libanietis, įtariamas atakų planavimu

Lenkijos specialiosios tarnybos pirmadienį pranešė, kad sulaikė Libano pilietį, įtariamą ryšiais su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IV) ir atakų šalyje planavimu.

Lenkijos specialiosios tarnybos pirmadienį pranešė, kad sulaikė Libano pilietį, įtariamą ryšiais su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IV) ir atakų šalyje planavimu.<br>AFP/
Lenkijos specialiosios tarnybos pirmadienį pranešė, kad sulaikė Libano pilietį, įtariamą ryšiais su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IV) ir atakų šalyje planavimu.<br>AFP/
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2020, 6:14 PM

Vyras, kurio vardas neskelbiamas, buvo sulaikytas balandžio 16 dieną, pripažinus jį „realia grėsme Lenkijos vidaus saugumui ir mūsų šalies piliečiams“, sakė specialiųjų tarnybų atstovas Stanislawas Zarynas.

Įtariamasis „planavo sukurti Lenkijoje ir kitur Europos Sąjungoje tinklą, kuris vykdytų teroro atakas Vakarų Europos šalyse“, sakoma S. Zaryno pareiškime.

Įtariamasis buvo „šeimos ryšiais susijęs su teroristais, priklausančiais... „Islamo valstybei“ ir žuvusiais kovoje su koalicijos pajėgomis Sirijoje ir Irake“, priduriama pareiškime.

Atrodo, kad minimas vyras būdamas Lenkijoje internetu dažnai bendraudavo su IV nariais ir kitais su šia grupe susijusiais asmenimis Europos Sąjungos valstybėse narėse.

Šis asmuo dabar yra sulaikytų užsieniečių centre Lenkijos rytuose. Jis taip pat įtariamas tuo, kad teikė finansinę paramą IV nariams Sirijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.