Per protestus Berlyne suimti 93 žmonės, sužeisti 28 policininkai

Berlyne šeštadienio protestuose prieš rasizmą suimti 93 žmonės, o protestų metu nukentėjo 28 policijos pareigūnai, iš kurių 3 buvo nuvežti į ligoninę.

​Berlyne šeštadienio protestuose prieš rasizmą suimti 93 žmonės, o protestų metu nukentėjo 28 policijos pareigūnai, iš kurių 3 buvo nuvežti į ligoninę.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
​Berlyne šeštadienio protestuose prieš rasizmą suimti 93 žmonės, o protestų metu nukentėjo 28 policijos pareigūnai, iš kurių 3 buvo nuvežti į ligoninę.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2020, 12:07 PM, atnaujinta Jun 7, 2020, 1:55 PM

Remiantis sekmadienio rytą išplatintu Vokietijos policijos atstovų pranešimu, iš viso protestų metu budėjo apie 800 pareigūnų.

Po taikios demonstracijos netoli Alexanderplatz traukinių stoties prasidėjo smurto proveržis, nes dėl apgadinto policijos automobilio buvo suimtas vyras. Protestuotojai į pareigūnus mėtė akmenis ir butelius.

Kiti protestuotojai suimti dėl įvairių pažeidimų, pasipriešinimo policijai, policijos pareigūnų užpuolimo, bandymo išlaisvinti kalinius ir kovai su koronavirusu skirtų įstatymų pažeidimu.

Šeštadienį dešimtys tūkstančių gyventojų susirinko į demonstracijas didžiuosiuose Vokietijos miestuose. Jie protestavo dėl rasizmo ir policijos brutalumo, dėl kurio JAV žuvo afroamerikietis George'as Floydas.

Policija skaičiuoja, kad į centrinę Berlyno Alexanderplatz aikštę suplūdo apie 15 tūkst. žmonių. Nuo protesto pradžios praėjus vos 45 minutėms, pareigūnai tviteryje paskelbė, kad aikštė jau persipildė, ir paprašė atvykstančių naujų protestuotojų pakeisti planus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą