Pietų Korėjos „paguodos moterų“ prieglaudos vadovė vykstant tyrimui rasta negyva

Prieglaudos Japonijos karo metų sekso vergijos aukoms Pietų Korėjoje vadovė savo namuose rasta negyva, sekmadienį pranešė policija, vykstant su šia įstaiga susijusiam korupcijos tyrimui.

​Prieglaudos Japonijos karo metų sekso vergijos aukoms Pietų Korėjoje vadovė savo namuose rasta negyva, sekmadienį pranešė policija, vykstant su šia įstaiga susijusiam korupcijos tyrimui.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Prieglaudos Japonijos karo metų sekso vergijos aukoms Pietų Korėjoje vadovė savo namuose rasta negyva, sekmadienį pranešė policija, vykstant su šia įstaiga susijusiam korupcijos tyrimui.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2020, 12:17 PM

Prokurorai aiškinasi įtarimus, kad aktyvistų grupė „Korean Council for Justice and Remembrance“ netinkamai panaudojo lėšas, skirtas vadinamosioms paguodos moterims – Antrojo pasaulinio karo laikų sekso vergėms.

Manoma, kad prieglaudos 60 metų vadovė nusižudė, nurodė policija.

„Ji viena grįžo namo, jos durys buvo užrakintos“, – naujienų agentūrai AFP sakė policija, kuri moters vardo nenurodė.

Pareigūnai nemano, kad su jos mirtimi yra susiję kokie nors kiti asmenys.

Mirties priežastis nežinoma, bet minėta aktyvistų grupė sakė, kad vadovei buvo sunku ištverti vykdomą tyrimą ir praėjusį mėnesį prieglaudoje atliktą kratą.

„Ji sakė, jog jaučiasi taip, tarsi būtų nuneigiamas visas jos gyvenimas“, – sakoma grupės pareiškime.

„Paguodos moterų“ padėtis ištisus dešimtmečius yra opus Seulo ir Tokijo klausimas, o „Korean Council for Justice and Remembrance“ siekė kompensacijos iš Japonijos.

Praėjusį mėnesį viena garsi auka Lee Yong-soo apkaltino šią grupę ir jos buvusią vadovę naudojantis „paguodos moterimis“ tam, kad rinktų vyriausybės lėšas ir visuomenės aukas.

Dėl Lee Yong-soo teiginių, kad šių moterų problemoms buvo skirta labai mažai pinigų, prokurorai pradėjo tyrimą. Be kitų dalykų, aiškinamasi, ar buvusi vadovė Yoon Mee-hyang grobstė lėšas norėdama nusipirkti apartamentus ir sumokėti už dukters mokslus Jungtinėse Valstijose.

Yoon Mee-hyang, kuri iš grupės išėjo balandį laimėjusi vietą parlamente, neigė visus įtarimus, bet atsiprašė už „bankininkystės klaidas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.