A. Lukašenka teigia, kad buvo užkrėstas koronavirusu

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė manąs, kad buvo specialiai užkrėstas naujuoju koronavirusu ir kad apie savo ligą sužinojo tik tuomet, kai susirgo jo namiškiai.

Aliaksandras Lukašenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Aliaksandras Lukašenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2020, 9:42 PM

„Mano namiškiai susirgo, ir turėjau su jais važiuoti į ligoninę, į KT [kompiuterinę tomografiją]. Tuomet man gydytojas man pasakė: „Aliasandrai Grigorjervičiau, mielasis, juk jūs vaikščiodamas persirgot šiuo koronavirusu“... Ir rodo – štai čia židinys, štai čia židinys“, – ketvirtadienį paskelbtame interviu ukrainiečių žurnalistui Dmitrijui Gordonui sakė Baltarusijos lyderis.

„Patikrino. Pas mane – pliusas ir pas maniškius – pliusas“, – pridūrė jis.

A. Lukašenka pridūrė linkstąs manyti, kad „vis dėlto man jį [koronavirusą] pakišo. Ir dabar pradeda ieškoti momento, kada tai įvyko.“

Pasak prezidento, sužinojus apie savo ligą „panikos nebuvo“.

Liepos 28-ąją A. Lukašenka, siekiantis būti perrinktas šeštai kadencijai per ateinantį sekmadienį vyksiančius rinkimus, pareiškė, kad sirgo koronavirusine infekcija COVID-19, bet jam esą pasireiškė besimptomė šio susirgimo forma.

Kalbėdamasis su D. Gordonu A. Lukašenka sakė negalėjęs užkrėsti Rusijos prezidento Vladimiro Putino, kai dalyvavo birželio 24-ąją Maskvoje surengtame Pergalės dienos parade ir per birželio 30-ąją įvykusį kitą jųdviejų susitikimą.

Per visą infekcijos plitimo Baltarusijos teritorijoje laikotarpį COVID-19 buvo nustatyta  68,5 tūkst. žmonių, iš kurių 580 mirė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.