Baltarusijos opozicijos lyderė S. Cichanouskaja: kankinimais siekiama nutildyti visą šalį

Baltarusijos opozicijos lyderė, buvusi kandidatė į Baltarusijos prezidentus Sviatlana Cichanouskaja antradienį pakartojo tvirtinimą, kad Baltarusijos valdžia kankino šimtus sulaikytų protestuotojų.

Sviatlana Cichanouskaja.<br>V.Skaraičio nuotr.
Sviatlana Cichanouskaja.<br>V.Skaraičio nuotr.
Sviatlana Cichanouskaja.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Sviatlana Cichanouskaja.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Sviatlana Cichanouskaja.<br>T.Bauro nuotr.
Sviatlana Cichanouskaja.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 20, 2020, 2:09 PM

„Kankinimai naudojami siekiant nutildyti visą šalį“, – teigė S. Cichanouskaja, sakydama kalbą Lenkijoje.

Baltarusijoje po ginčytinų rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų buvo sulaikyta daugiau kaip 7 000 protestuotojų. Jungtinės Tautos teigia gavusios pranešimų, kad mažiausiai 400 sulaikytų protestuotojų buvo kankinami arba patyrė kitokį netinkamą elgesį.

Nuo prezidento rinkimų, kuriuose pergalę skelbiasi pasiekęs Aliaksandras Lukašenka, Baltarusijoje nesiliauja protestai, o pagrindinė opozicijos lyderė, teigianti, kad nugalėjo rinkimuose, S. Cichanouskaja pasitraukė į Lietuvą.

S. Cichanouskaja savo kalboje, kurią antradienį sakė Europos koledže Varšuvoje, teigė, kad protestuotojai Baltarusijoje pastaruosius du mėnesius kasdien rodė „neįtikėtiną didvyriškumą.“

„Paskelbti rinkimų rezultatai neturi nieko bendro su realybe“, – pabrėžė ji ir pridūrė, kad jei A. Lukašenka tikrai būtų laimėjęs rinkimus tokia didele persvara, jam nebūtų reikėję rengti slaptos inauguracijos ceremonijos.

Baltarusijos centrinės rinkimų komisijos paskelbtais rezultatais, rinkimuose A. Lukašenka gavo 80 proc. balsų. S. Cichanouskajos šalininkai teigia, kad ji yra tikroji rinkimų nugalėtoja.

Europos Sąjunga (ES) taip pat pasmerkė rinkimus ir teigė, kad rinkimai nebuvo nei laisvi, nei sąžiningi. ES atsisako pripažinti, kad dabartinis A. Lukašenkos prezidentavimas yra teisėtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?