I. Aliyevas: Baku pasiruošęs sėsti prie derybų stalo, jei Armėnija nutrauks ugnį Karabache

Baku yra pasirengęs bet kuriuo metu nutraukti karo veiksmus Kalnų Karabache, jei Armėnija laikysis paliaubų šiame atsinaujinusio konflikto apimtame ginčijamame regione, pareiškė Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Aliyevas.

Azerbaidžano prezidentas kritikuoja tarpininkus, nesiliaujant susirėmimams Kalnų Karabache.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Azerbaidžano prezidentas kritikuoja tarpininkus, nesiliaujant susirėmimams Kalnų Karabache.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2020, 5:53 PM

„Esame pasirengę liautis kad ir šiandien. Jau sakiau, kad kuo greičiau dings karinė problemos dalis, tuo geriau. Norime sėsti prie derybų stalo. Deja, Armėnija šiurkščiai pažeidė paliaubas ir užpuolė Gendžę. Todėl jeigu jie sustos šiandien, mes taip pat sustosime, o diplomatai dirbs toliau“, – interviu Prancūzijos laikraščiui „Le Figaro“ sakė A. Alyevas.

„Jeigu jie nesiliaus, eisime iki galo, kad išlaisvintume visas okupuotas teritorijas“, – pridūrė Azerbaidžano prezidentas.

Pasak jo, dialogą bus galima atnaujinti, jei Jerevanas laikysis tarptautinių taikos principų.

„Jeigu jie laikysis pagrindinių principų, kuriuos parengė Prancūzija, Rusija ir JAV ir kurių įsipareigojo laikytis Azerbaidžanas – žinoma, viskas liausis ir grįšime prie derybų stalo“, – pabrėžė jis.

I. Aliyevas pareiškė dirbęs „prie šio proceso 17 metų“ ir  „bendradarbiavęs su dviem ankstesniais Armėnijos prezidentais, ir mes padarėme pažangos, nors ir nedidelės“.

„Posėdžiai buvo reguliariai rengiami Maskvoje, Paryžiuje ir Vašingtone. Tačiau, kai į valdžią atėjo [Armėnijos premjeras Nikolas] Pašinianas, jis darė beveik viską, kad sutrikdytų derybų procesą – ne tik savo pareiškimais, bet ir savo karinėmis provokacijomis. Praėjus dviem ar daugiau metų nuo jo atėjimo į valdžią jokių procesų nebėra“, – pažymėjo I. Aliyevas.

„Žinoma, manau, kad politinis sprendimas yra įmanomas. Tačiau Armėnijos vyriausybė turi suprasti, kad dabar ji nepajėgi diktuoti, kadangi status quo nebeegzistuoja ir nebėra kontaktinės linijos. Sukūrėme naują realybę ir jie turi į tai atsižvelgti“, – pabrėžė Azerbaidžano valstybės vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?