Europos Sąjunga palaiko baltarusių teisę streikuoti

Europos Sąjunga įdėmiai stebi įvykius Baltarusijoje ir primena apie žmonių teisę streikuoti, pirmadienį pareiškė ES užsienio politikos vadovo Josepo Borrellio atstovas Peteris Stano.

Europos Sąjunga palaiko baltarusių teisę streikuoti.   <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Europos Sąjunga palaiko baltarusių teisę streikuoti.   <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2020, 4:13 PM

„Labai atidžiai stebime raginimus rengti visuotinį streiką ir demonstracijas. Norime priminti, kad teisė streikuoti yra viena pagrindinių teisių, kurią reikia gerbti“, – sakė P. Stano.

„Toliau stebime padėtį Baltarusijoje, – sakė J. Borrellio atstovas. – Kaip jau ne kartą sakėme, esame susirūpinę dėl prievartos naudojimo prieš taikius demonstrantus ir apskirtai dėl Baltarusijos valdžios, iki šiol neinančios į įtraukų dialogą ieškant sprendinio dėl krizės šalyje, veiksmų.“

Atsakydamas į papildomą klausimą apie dar vieną sankcijų Baltarusijai paketą, numatant sankcijas ir prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai, ES diplomatijos vadovo atstovas sakė, kad dėl šių priemonių „darbas tęsiamas“.

„Taryboje aptariamas antras šių sankcijų etapas. Kai tik bus susitarta dėl galutinio sąrašo, sankcijos bus patvirtintos ir apie jas bus paskelbta“, – paaiškino P. Stano.

Kaip skelbia Baltarusijos žmogaus teisių ginimo centras „Viasna“, pirmadienį per naujus protestus Baltarusijoje, rengiamus pasibaigus opozicijos paskelbto „liaudies ultimatumo“ terminui, buvo suimta daugiau nei 170 žmonių, dauguma jų – Minske.

Baltarusijoje jau trečią mėnesį vyksta masiniai protestai, prasidėję po rugpjūčio 9 dienos prezidento rinkimų. Opozicija laiko šiuos rinkimus suklastotais ir reikalauja oficialiai juos laimėjusio šalies A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių išlaisvinimo ir naujų rinkimų.

Anksčiau buvusi kandidatė į prezidentus Sviatlana Cichanouskaja paskelbė „ultimatumą“, ragindama nuo spalio 26 dienos pradėti „visuotinį streiką“, jeigu A. Lukašenka nepatenkins protestuotojų reikalavimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.