Kompiuteriniai sukčiai pavogė 2,3 mln. dolerių iš Viskonsino respublikonų partijos

Kompiuteriniai sukčiai pavogė 2,3 mln. dolerių (2 mln. eurų) sumą iš Viskonsino respublikonų partijos banko sąskaitos, iš kurios finansuojamos prezidento Donaldo Trumpo pastangos užsitikrinti perrinkimą šioje svarbioje „svyruojančioje“ valstijoje, ketvirtadienį pareiškė vietos respublikonų lyderis.

Kompiuteriniai sukčiai pavogė 2,3 mln. dolerių iš Viskonsino respublikonų partijos.<br>123RF iliustr.
Kompiuteriniai sukčiai pavogė 2,3 mln. dolerių iš Viskonsino respublikonų partijos.<br>123RF iliustr.
Kompiuteriniai sukčiai pavogė 2,3 mln. dolerių iš Viskonsino respublikonų partijos.<br>123RF nuotr.
Kompiuteriniai sukčiai pavogė 2,3 mln. dolerių iš Viskonsino respublikonų partijos.<br>123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 29, 2020, 10:55 PM

Partija pastebėjo įtartiną veiklą spalio 22 dieną ir penktadienį susisiekė su Federaliniu tyrimų biuru (FTB), naujienų agentūrai AP sakė pirmininkas Andrew Hittas.

Pasak jo, FTB šiuo metu atlieka tyrimą. Agentūros atstovas Leonardas Peace'as kol kas nesureagavo į prašymą pateikti komentarų.

Apie kibernetinį išpuolį buvo sužinota likus mažiau nei dviem savaitėms iki JAV prezidento rinkimų lapkričio 3-ąją. Tiek D. Trumpas, tiek jo varžovas demokratas J. Bidenas šiuo metu deda paskutines pastangas užsitikrinti pergalę Viskonsine ir gauti dešimties šios valstijos rinkikų balsus.

2016 metais D. Trumpas laimėjo toje valstijoje mažesne nei 23 tūkst. balsų persvara, o penktadienį planavo ten apsilankyti trečią kartą per pastarąsias septynias dienas.

J. Bidenas penktadienį taip pat ketino agituoti Viskonsine. Apklausos jau ilgą laiką rodo, kad rinkimai šioje valstijoje bus įtempti, nors demokratas paprastai pirmauja vienaženkliu skirtumu ar paklaidos ribose.

A. Hittas pareiškė negirdėjęs, kad panašios atakos taikiniu taptų kiti valstijos Respublikonų partijos skyriai, tačiau jie buvo įspėti per šią vasarą vykusį respublikonų suvažiavimą saugotis potencialių kibernetinių išpuolių.

Prieš Viskonsino demokratų partiją šį kampanijos ciklą buvo bandyta surengti per 800 sukčiavimo atakų, siekiant finansiškai pasipelnyti, tačiau nė viena iš jų nebuvo sėkminga, pareiškė partijos atstovė Courtney Beyer.

Pasak A. Hitto, programišių machinacijos buvo susijusios su keturių paslaugų teikėjų banko sąskaitomis. Į jas buvo pervedamos lėšos už D. Trumpo rinkimų kampanijos laiškų siuntimą rinkėjams ir tokios atributikos kaip kepuraitės dalijimą šalininkams.

Duomenys sąskaitos ir kituose dokumentuose buvo pakeisti, kad apmokant suteiktas paslaugas pinigai atitekdavo programišiams, o ne paslaugų teikėjams, pažymėjo A. Hittas.

Anot jo, apie įsilaužimą buvo sužinota kažkam pastebėjus, kad buvo sugeneruota sąskaita, kurios neturėjo būti.

A. Hittas pridūrė, kad išpuolis prasidėjo nuo mėginimo apgaule išgauti duomenų, bet partijos atstovas Alecas Zimmermanas pabrėžė, kad tokios informacijos nebuvo pavogta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.