Vienoje peiliu ginkluota moteris užpuolė rabiną

Vienoje peiliu ginkluota moteris numušė kepuraitę nuo galvos vienam žydų rabinui ir sušuko antisemitinį grasinimą, o tuomet pabėgo, penktadienį pranešė Austrijos sostinės policija.

Austrijos vidaus reikalų ministras Karlas Nehammeris pasmerkė šį nusikaltimą kaip „išpuolį prieš žydų gyvenimą Vienoje.“<br> Imago images/Scanpix nuotr.
Austrijos vidaus reikalų ministras Karlas Nehammeris pasmerkė šį nusikaltimą kaip „išpuolį prieš žydų gyvenimą Vienoje.“<br> Imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2020, 2:52 PM, atnaujinta Nov 27, 2020, 2:53 PM

Incidentas įvyko ketvirtadienio popietę, kaip maždaug 50 metų moteris, vilkėjusi pilką paltą, staiga prisiartino prie rabino ir iš rankinės išsitraukė peilį.

Ji spyrė dvasininkui į koją, numušė jam nuo galvos kepurę, nuplėšė kipą ir sušuko antisemitinį įžeidimą, o tuomet pabėgo, nurodė policija. Vienos pagrindinė žydų organizacija sakė Austrijos transliuotojui ORF, kad „moteris sušuko „žudykit visus žydus“.

Policija apieškojo aplinkinę teritoriją, bet užpuolikės nerado.

Austrijos vidaus reikalų ministras Karlas Nehammeris pasmerkė šį nusikaltimą kaip „išpuolį prieš žydų gyvenimą Vienoje“, taip pat pabrėžė, kad ši byla buvo perduota agentūrai, tiriančiai ekstremizmo ir terorizmo atvejus.

„Be padidintos sinagogų apsaugos, kaip jau buvo paliepta padaryti, imamasi visų priemonių šiai akivaizdžiai antisemitinei atakai skubiai išaiškinti“, – sakė K. Nehammeris.

Antisemitizmas jokiu būdu netoleruojamas – ar būtų motyvuojamas politika, ar religija“, – pridūrė ministras.

Anot policijos, rabinas atvykusiems gelbėtojams sakė fizinių traumų nepatyręs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.