Per orgijos vakarėlį Belgijoje sulaikytas ir Estijos diplomatas

Briuselyje per praėjusią savaitę policijos nutrauktą neteisėtą vakarėlį, kurį vietos žiniasklaida apibūdino kaip orgiją, buvo sulaikytas vienas estų diplomatas, trečiadienį pranešė laikraštis „Postimees“.

Belgijoje per karantino vakarėlį buvo sulaikytas ir Estijos diplomatas.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Belgijoje per karantino vakarėlį buvo sulaikytas ir Estijos diplomatas.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-02 20:18

„Nors diplomatas dalyvavo susibūrime kaip privatus asmuo, deja, šiuo atveju jie nesilaikė Belgijoje nustatyto susibūrimų apribojimo“, – leidiniui sakė Estijos užsienio reikalų ministerijos atstovai.

„Postimees“ duomenimis, sulaikytas diplomatas Europos Parlamente atsakingas už institucinius reikalus, o anksčiau jis dirbo Estijos atstovybėje NATO.

Pranešama, kad vakarėlyje, surengtame penktadienį pažeidžiant dėl COVID-19 pandemijos įvestą karantiną, taip pat dalyvavo du lenkų diplomatai.

Belgų policija taip pat sugavo bėgantį iš to vakarėlio įtakingą vengrų europarlamentarą Jozsefą Szajerį. Šis artimas premjero Viktoro Orbano sąjungininkas, padėjęs parašyti Vengrijos konstituciją, savaitgalį atsistatydino, pripažinęs, kad pas jį buvo rasta ekstazio.

Vietos spauda išvakarėse pranešė, kad „sekso vakarėlis“ buvo surengtas viename bute istorinio miesto centro kvartale, prieš karantiną garsėjusiame gėjų barais.

Briuselyje nuo 22 iki 6 val. galioja komendanto valanda, o visiems barams ir restoranams nurodyta užsidaryti iki sausio vidurio.

Policija buvo iškviesta dėl naktinio triukšmo ir socialinio atstumo taisyklių nesilaikymo.

Briuselio prokuratūra savo pareiškime nurodė, kad policija bute aptiko apie 20 žmonių ir, taip pat, narkotikų. Socialinės distancijos taisykles pažeidusiems asmenims skirtos 250 eurų baudos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.