Latvija po Baltarusijos prezidento rinkimų suteikė prieglobstį 13-kai baltarusių

Latvija po Baltarusijos prezidento rinkimų ir situacijos paaštrėjimo šioje šalyje suteikė prieglobstį 13-kai jos piliečių. Dar kelių dešimčių žmonių prašymai svarstomi. Tai trečiadienį pranešė Latvijos žiniasklaida, remdamasi Pilietybės ir migracijos reikalų valdyba.

Pilietybės ir migracijos reikalų valdyba patenkino 13 iš 49 prašymų, o vienas asmuo buvo išduotas Lenkijai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Pilietybės ir migracijos reikalų valdyba patenkino 13 iš 49 prašymų, o vienas asmuo buvo išduotas Lenkijai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2021, 1:12 PM

Žinybos duomenimis, nuo praėjusių metų pradžios iki šių metų sausio 17 d. buvo gauta 50 Baltarusijos piliečių prašymų suteikti prieglobstį Latvijoje. Net 49 iš jų buvo pateikti po praėjusių metų rugpjūtį kaimyninėje šalyje įvykusių prezidento rinkimų.

Pilietybės ir migracijos reikalų valdyba patenkino 13 iš 49 prašymų, o vienas asmuo buvo išduotas Lenkijai. „Kiti 35 prašymai svarstomi“, – informavo žinybos atstovai.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais. Jų laimėtoju pasiskelbė ilgametis Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka. Oficialiais duomenimis, jis surinko 80,1 proc. balsų, o opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja – 10,12 proc.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicija. Buvo sulaikyti tūkstančiai žmonių, nukentėjo daug demonstrantų. Manifestacijos tęsiasi iki šiol.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.