Rusija pranešė per koordinuotus reidus sulaikiusi 19 įtariamų islamistų

Rusija trečiadienį paskelbė, kad jos saugumo pajėgos per koordinuotus reidus Šiaurės Kaukaze bei aneksuotame Kryme sulaikė 19 įtariamų islamistų, konfiskavo ginklų ir sprogmenų.

 Rusija pranešė per koordinuotus reidus sulaikiusi 19 įtariamų islamistų.  <br>AP/Scanpix nuotr.
 Rusija pranešė per koordinuotus reidus sulaikiusi 19 įtariamų islamistų.  <br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2021, 1:18 PM

Saugumo tarnyba FSB pranešė, kad sulaikytieji priklauso grupei „Takfir wal-Hijra“, siekiančiai įkurti vadinamąjį kalifatą.

„Be ideologinės propagandos skleidimo ir naujų sekėjų verbavimo jie rezgė sąmokslą rengti sabotažo aktus ir teroristines atakas Šiaurės Kaukaze“, – sakė FSB.

Per reidus keturiuose regionuose, įskaitant Krymą, FSB konfiskavo ekstremistinės medžiagos ir sprogmenų, tarp jų mirtininko diržą, automatinių ginklų.

FSB Rusijos naujienų agentūroms nurodė, kad sulaikytieji apkaltinti veiklos ekstremistinėje grupėje organizavimu ir dalyvavimu joje.

Rusijos pareigūnai reguliariai skelbia apie operacijas įtariamoms islamistų kuopelėms užgniaužti, ypač šalies pietuose ir musulmoniškoje Čečėnijoje.

Čečėnijos autoritarinį lyderį Ramzaną Kadyrovą teisių gynimo grupės kaltina naudojantis islamizmo grėsme kitokiai nuomonei nuslopinti.

Prezidento Vladimiro Putino 1999 metų negailestingas karas su islamistų sukilėliais Čečėnijoje iš pradžių padėjo didinti vietos lyderio populiarumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.