Vokietijoje kalėjimo bausmė skirta spėjamam IV Vokietijoje vadui

Vokietijos Celės miesto teismas trečiadienį skyrė dešimties su puse metų laisvės atėmimo bausmę spėjamam džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IV) vadui Vokietijoje. 37-erių irakietis Abu Walaa buvo pripažintas kaltu dėl narystės teroristinėje organizacijoje ir terorizmo rėmimo.

 37-erių irakietis Abu Walaa buvo pripažintas kaltu dėl narystės teroristinėje organizacijoje ir terorizmo rėmimo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 37-erių irakietis Abu Walaa buvo pripažintas kaltu dėl narystės teroristinėje organizacijoje ir terorizmo rėmimo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2021, 12:29 PM

Neapykantą skleidęs pamokslininkas ir jo tinklas, teisėjų įsitikinimu, pirmiausiai Rūro krašte ir Žemutinėje Saksonijoje radikalizavo jaunus žmones ir siuntė juos į IS kovų teritorijas. Dar trims kaltinamiesiems skirtos nuo 4 iki 8 metų kalėjimo bausmės.

Abu Walaa buvo dabar jau uždarytos Hildesheimo mečetės imamas. Serbų kilmės vokietis, kuriam skirti aštuoneri metai kalėjimo, savo butą Dortmunde buvo pavertęs maldos centru ir čia vienu metu buvo apgyvendinęs islamistą Anisą Amrį. Šis 2016-aisiais surengė išpuolį prieš Kalėdų turgų Berlyne, per kurį žuvo 12 žmonių.

Islamistui iš Duisburgo, radikalizavusiam jaunimą, skirta pusseptintų metų kalėjimo bausmė. Du jo rekrutai Irake įvykdė savižudiškus išpuolius, pareikalavusius daugybės aukų.

Prokuratūrą Abu Waalai reikalavo vienuolikos su puse metų kalėjimo, likusiems kaltinamiesiems – nuo puspenktų iki dešimties. Gynyba tuo tarpu pasisakė už išteisinimą arba daug švelnesnes bausmes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu