Nigerijoje per džihadistų ataką JT bazėje bunkeryje apsupti atsidūrė 25 darbuotojai: išlaisvinti išsiųsti keli naikintuvai ir sraigtasparnis

Šiaurės rytų Nigerijoje su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS) siejami kovotojai užpuolė vieną Jungtinių Tautų bazę ir nusiaubė humanitarinės pagalbos centrą, o apsiaustyje atsidūrė 25 jo darbuotojai, pirmadienį pranešė saugumo ir humanitariniai šaltiniai.

Siekiant padėti atremti puolimą, kariuomenė atsiuntė pastiprinimų, įskaitant kelis naikintuvus ir ginkluotą sraigtasparnį, pažymėjo minėtas karinis šaltinis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Siekiant padėti atremti puolimą, kariuomenė atsiuntė pastiprinimų, įskaitant kelis naikintuvus ir ginkluotą sraigtasparnį, pažymėjo minėtas karinis šaltinis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-02 15:32, atnaujinta 2021-03-02 18:03

Dešimtys „Islamo valstybės Vakarų Afrikos provincijos“ (ISWAP) kovotojų įsiveržė į Dikvos miestą neramioje Borno valstijoje, privertė palikti savo pozicijas bazėje dislokuotus karius ir sudegino humanitarinės pagalbos centrą, naujienų agentūrai AFP sakė vienas šaltinis kariuomenėje.

„Turime 25 darbuotojus, besislepiančius bunkeryje, kurį yra apsupę kovotojai... Tačiau kol kas niekas iš personalo nenukentėjo“, – nurodė šaltinis humanitarinės pagalbos tarnybose, kalbėdamas su anonimiškumo sąlyga.

Siekiant padėti atremti puolimą, kariuomenė atsiuntė pastiprinimų, įskaitant kelis naikintuvus ir ginkluotą sraigtasparnį, pažymėjo minėtas karinis šaltinis.

Vienas JT vadovo Antonio Guterreso atstovas tepatvirtino, kad įvyko „pavojų saugumui sukėlęs incidentas“, tačiau išsamesnės informacijos nepateikė.

Nigerijos ginkluotosios pajėgos jau daugiau nei dešimtmetį stengiasi numalšinti islamistų grupuotės „Boko Haram“ vykdomą sukilimą, nuniokojusį šalies šiaurės rytinę dalį. Konfliktas pareikalavo jau mažiausiai 36 tūkst. žmonių gyvybių, o daugiau nei 2 mln. gyventojų teko palikti savo namus.

Grupuotė ISWAP atsiskyrė nuo „Boko Haram“ 2016 metais ir nuo to laiko tapo didžiausia grėsme regionui: jos kovotojai puldinėja karius ir bazes, taip pat žudo ir grobia keleivius, stabdydami juos savo „kontrolės postuose“.

Smurtas yra išplitęs ir kaimyninius Nigerį, Čadą ir Kamerūną, todėl šios valstybės sudarė karinį aljansą kovotojams neutralizuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.