ES įvedė sankcijas Kinijai dėl uigūrų engimo

Europos Sąjunga (ES) pirmą kartą per daugiau kaip 30 metų vėl įvedė sankcijas Kinijai dėl žmogaus teisių pažeidinėjimo. 27 Bendrijos šalių užsienio reikalų ministrai pirmadienį Briuselyje nusprendė imtis priemonių prieš asmenis, kuriems tenka atsakomybė už musulmonų mažumos uigūrų engimą Sindziango regione, pranešė ES šaltiniai.

Tai pirmosios Briuselio sankcijos Kinijai nuo ginklų embargo paskelbimo 1989 metais. (Asociatyvi nuotr.)<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Tai pirmosios Briuselio sankcijos Kinijai nuo ginklų embargo paskelbimo 1989 metais. (Asociatyvi nuotr.)<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2021, 12:21 PM

Tai pirmosios Briuselio sankcijos Kinijai nuo ginklų embargo paskelbimo 1989 metais. Tada Kinijos vyriausybė Tiananmenio aikštėje numalšino reformų judėjimo protestus. Tuomet galėjo žūti tūkstančiai žmonių.

Dabar pirmiausiai nekantriai laukiama, kaip į šį sprendimą reaguos Kinija. Šios šalies ambasadorius ES Zhang Mingas neseniai griežtai sukritikavo ES sankcijų planus ir pareikalavo juos dar kartą persvarstyti. Jo šalis esą nori dialogo, tačiau nenusileis, jei kiti siekia konfrontacijos.

Žmogaus teisių organizacijos spėja, kad šimtai tūkstančių uigūrų, kazachų, hujų ar kitų musulmonų mažumos atstovų Sindziange yra sukišti į perauklėjimo stovyklas.

ES sankcijos reiškia, kad įšaldomas visas sankcionuojamų fizinių ar juridinių asmenų turtas ir kad jiems negalima skirti piniginių lėšų ar ekonominių resursų. Be to, jiems galioja kelionių draudimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.