Nyderlanduose driokstelėjo sprogimas prie karantino nepaisančios bažnyčios

Nyderlandų policija pranešė, kad nedidelis sprogimas antradienį apgadino vieną Roterdamo apylinkėse esančią bažnyčią, kuri vėl atsidarė nepaisydama vyriausybės rekomendacijų dėl koronaviruso pandemijos to nedaryti ir kur buvo užpultas žurnalistas, mėginęs tai nušviesti.

Anot Nyderlandų žiniasklaidos, policija mano, kad sprogimą sukėlė galingi fejerverkai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Anot Nyderlandų žiniasklaidos, policija mano, kad sprogimą sukėlė galingi fejerverkai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-30 12:03

Krimpeno prie Eiselio gyventojai pranešė, kad juos pažadino garsus trenksmas, pasigirdęs apie 4 val. 30 min. vietos (5 val. 30 min. Lietuvos) laiku šalia Mieraskerko bažnyčios, kur sekmadienį kilo peštynės tarp to reporterio ir vieno tikinčiojo.

„Per sprogimą niekas nenukentėjo, tačiau pastato fasadas buvo apgadintas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė policijos atstovai, pridūrę, kad „prasidėjo tyrimas“.

Anot Nyderlandų žiniasklaidos, policija mano, kad sprogimą sukėlė galingi fejerverkai.

Šimtai žmonių sekmadienį sugrįžo į pamaldas Mieraskerko bažnyčioje netoli Roterdamo uostamiesčio esančiame Krimpene prie Eiselio, nepaisydami Nyderlandų vyriausybės rekomendacijos riboti susibūrimus iki 30 asmenų.

Dėl religijos laisvės įstatymų Nyderlandų vyriausybei neleidžiama kištis ar skirti baudų dėl įvykių maldos namuose.

Transliuotojo „RTV Rijnmond“ žurnalistas, nuvykęs į bažnyčią parengti reportažo, teigia, jog kažkas spyrė jam į nugarą ir jį stumtelėjo, o filmuotoje medžiagoje matyti po šio incidento kilusios peštynės.

Kitas provokuojančio transliuotojo „PowNed“ žurnalistas buvo partrenktas automobilio, kai sekmadienį mėgino kalbinti žmones prie centriniame Urko mieste esančios Sionkerko bažnyčios.

Urkas, esantis vadinamojoje Biblijos juostoje, kur gyvena daug konservatyvių protestantų, tapo pirmųjų riaušių, kilusių sausį paskelbus sprendimą dėl COVID-19 įvesti komendanto valandą, epicentru.

Po minėtų užpuolimų buvo sulaikyti keturi žmonės, pirmadienį pranešė policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.