Kremlius įvertino užsienio nerimą dėl A. Navalno sveikatos: nesekame kalinių būklės ES ragina Rusiją leisti A. Navalnui susitikti su savo gydytojais

Kremlius pirmadienį atmetė Vakarų valstybių nerimą dėl įkalinto opozicijos veikėjo Aleksejaus Navalno, kuris prieš tris savaites pradėjo bado streiką, sveikatos ir pareiškė nesekąs jo sveikatos būklės.

 A. Navalny.<br> AP/Scanpix nuotr.
 A. Navalny.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-19 14:23, atnaujinta 2021-04-19 17:12

„Rusijos Federacijos nuteistųjų sveikata negali ir neturi būti jų interesų tema“, – omenyje turėdamas Vakarų valstybes teigė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, pridurdamas, kad „mes nesekame Rusijos kalinių sveikatos būklės“.

Kremlius taip pat pareiškė, kad Čekijos sprendimas išsiųsti iš šalies 18 rusų diplomatų, kuriuos Praha apkaltino šnipinėjimu, buvo „provokuojantis ir nedraugiškas“ žingsnis.

„Kategoriškai nesutinkame su šiomis išvadomis“, – žurnalistams pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Čekijos vyriausybė šeštadienį paskelbė išsiunčianti iš šalies 18 rusų diplomatų, kuriuos čekų žvalgybininkai vadina Rusijos Užsienio žvalgybos tarnybos (SVR) bei karinės žvalgybos agentūros GRU slaptaisiais agentais ir sieja su dvi gyvybes nusinešusiu 2014 metų sprogimu amunicijos sandėlyje.

Tačiau Rusija sekmadienį šiuos teiginius pavadino absurdiškais ir atsakydama į Čekijos veiksmus paskelbė, kad 20 Čekijos ambasados Maskvoje darbuotojų iki pirmadienio vakaro privalo išvykti iš šalies.

Pastaruoju metu įtampa tarp Maskvos ir Vakarų vėl išaugo dėl virtinės klausimų, įskaitant Rusijos pajėgų telkimą prie Ukrainos sienos, kišimąsi į JAV rinkimus ir kitus priešiškais laikomus veiksmus.

ES ragina Rusiją leisti A. Navalnui susitikti su savo gydytojais

Europos Sąjungos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis pirmadienį pareiškė, kad gydytojams, kuriais pasitiki kalinamas rusų opozicionierius Aleksejus Navalnas, turi būti leista jį aplankyti, nors jis perkeltas į kaliniams skirtą ligoninę.

„Mums pranešta naujiena, kad ponas Navalnas buvo perkeltas į regioninę kalinių ligoninę, tačiau rusų valdžia vis tiek privalo suteikti jam galimybę nedelsiant susitikti su medicinos specialistais, kuriais jis pasitiki“, – pabrėžė J. Borrellis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?