Į Latviją atvykstantiems nuo COVID-19 paskiepytiems asmenims nereikės izoliuotis

Iš Europos Sąjungos ir Europos ekonominės erdvės (EEE) šalių, Šveicarijos ir Jungtinės Karalystės į Latviją atvykstantys ir nuo COVID-19 pasiskiepiję asmenys nebeprivalės izoliuotis, ketvirtadienį paskelbė Latvijos vyriausybė.

Latvija antradienį mini mini nepriklausomybės atkūrimo 31-ąsias metines.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Latvija antradienį mini mini nepriklausomybės atkūrimo 31-ąsias metines.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2021, 7:00 PM

Naujas potvarkis panašus į ankstesnįjį, pagal kurį COVID-19 persirgę asmenys yra atleidžiami nuo pareigos izoliuotis.

Atvykstantys keliautojai turės pateikti dokumentą, patvirtinantį, kad po visiškos imunizacijos Europos vaistų agentūros (EVA), analogiškų vaistų priežiūros institucijų arba Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) patvirtinta vakcina nuo COVID-19 praėjo mažiausiai 15 dienų. Jeigu žmogus buvo paskiepytas bendrovės „Johnson & Johnson“ vakcina, jis bus laikomas imunizuotu praėjus 15 dienų po pirmos ir vienintelės vakcinos dozės.

Naują tvarką pasiūliusi Sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad į Latviją iš užsienio atvykstantiems asmenims taikomi reikalavimai yra kitokie nei asmenims, kurie neišvyksta iš Latvijos. Kol kas nėra įrodymų, ar pirmoji skiepo „AstraZeneca“ vakcina užtikrina pakankamą apsaugą nuo COVID-19 atmainos, išplitusios keliose užsienio šalyse, todėl siekiant išvengti šios atmainos įvežimo į Latviją visiškai imunizuotais bus laikomi tik tie asmenys, kurie yra gavę abi vakcinos dozes (išskyrus atvejus, kai skiepijama „Johnson & Johnson“ vakcina).

Į naująjį reglamentą taip pat įtraukta forma latvių ir anglų kalbomis, kurią turi užpildyti vakcinaciją atliekanti įstaiga, patvirtindama skiepijimo faktą.

Anksčiau Ligų kontrolės ir prevencijos centras informavo, kad asmenys, atvykstantys į Latviją iš Jungtinės Karalystės, Islandijos ir Vatikano, neprivalo izoliuotis.

Latvija įvedė reikalavimą izoliuotis visiems atvykstantiems iš šalių, kur COVID-19 atvejų skaičius 100 tūkstančių gyventojų viršija 50. Iš visų ES ir EEE šalių šis rodiklis yra mažesnis tik Vatikane ir Islandijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.