Burkina Fase didžiausios nuo 2015-ųjų atakos aukų skaičius išaugo iki 160

Neramiame Burkina Faso šiauriniame regione per didžiausią nuo 2015 metų, kai šalyje prasiveržė islamistų skurtas, ataką išžudytų žmonių skaičius padidėjo iki 160, sekmadienį naujienų agentūrai AFP pranešė vietos pareigūnai.

Vienas saugumo šaltinis sakė, kad žuvusiųjų skaičius yra „didžiausias iš kol kas užregistruotų“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vienas saugumo šaltinis sakė, kad žuvusiųjų skaičius yra „didžiausias iš kol kas užregistruotų“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2021, 6:05 PM

Vietos žmonės bendruose kapuose surado 160 nužudytųjų, įskaitant maždaug 20 vaikų, sakė vienas renkamas pareigūnas. Jo informaciją patvirtino ir kitas vietos šaltinis.

Šeštadienį buvo paskelbta apie 138 išžudytus civilius.

Šios Vakarų Afrikos valstybės prezidentas Rochas Marcas Christianas Kabore (Rošas Markas Kristianas Kaborė) pasmerkė ataką, įvykdytą regione netoli sienos su Maliu ir Nigeriu, kuriame su „al Qaeda“ ir „Islamo valstybe“ (IS) siejami džihadistai taikosi į civilius ir karius. Žudynes Solhano kaime jis pavadino „barbariškomis ir niekingomis“.

„Palaikai buvo palaidoti bendruose kapuose“, – šeštadienį vakare sakė vienas vietos pareigūnas ir pridūrė, kad dar dešimtys žmonių per nakties užpuolimą buvo sužeisti.

Vyriausybė paskelbė trijų dienų nacionalinį gedulą, kuris baigsis pirmadienį 23 val. 59 min. vietos laiku. Vyriausybė nurodė, kad „teroristai“ – taip ji vadina džihadistus – nužudė įvairaus amžiaus civilių ir padegė namų bei pagrindinį kaimo turgų.

Vienas saugumo šaltinis sakė, kad žuvusiųjų skaičius yra „didžiausias iš kol kas užregistruotų“.

Užpuolikai maždaug 2 val. (5 val. Lietuvos laiku) atakavo civilinės gynybos organizacijos „Tėvynės gynimo savanoriai“ (VDP) pozicijas, o vėliau – namus ir „pradėjo egzekucijas“, sakė vienas vietos šaltinis.

VDP buvo įsteigta 2019 metų gruodį padėti menkai apginkluotai ir prastai finansuojamai šios buvusios prancūzų kolonijos kariuomenei kovoti su džihadistais, bet jau žuvo daugiau kaip 200 jos narių, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami duomenys.

Savanoriai baigia dviejų savaičių mokymus ir tada kartu su saugumo pajėgomis užsiima žvalgyba, renka informaciją ar vykdo palydą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?