Minsko oro uostas: atšauktas dar vienas reisas iš Irako į Baltarusiją

Irako oro bendrovės „Fly Baghdad“ skrydis iš Bagdado į Minską, turėjęs įvykti penktadienį, buvo atšauktas, pranešė Baltarusijos sostinės oro uostas.

Europos Sąjungos ambasadorius Irake Martinas Huthas pranešė, kad „Iraqi Airways“ skrydžiai į Minską turėtų būti atšaukti dešimčiai dienų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Europos Sąjungos ambasadorius Irake Martinas Huthas pranešė, kad „Iraqi Airways“ skrydžiai į Minską turėtų būti atšaukti dešimčiai dienų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2021, 9:11 PM

Švieslentė Minsko nacionaliniame oro uoste rodė, kad reisas IF623 iš Bagdado atšauktas. „Fly Baghdad“ laineris „Boeing 737-800“ į Baltarusijos sostinę turėjo atskristi 11 val. 25 min. vietos laiku.

Anksčiau ketvirtadienį buvo atšauktas oro bendrovės „Iraqi Airways“ skrydis iš Irako pietinio Basros miesto į Minską. Lėktuvas turėjo išskristi 8 val. 15 min. vietos laiku ir nusileisti Minske 13 val. vietos laiku.

„Pasak „Iraqi Airways“ atstovo Minske, skrydis Basra–Minskas–Basra atšauktas oro bendrovės sprendimu“, – nurodė Minsko oro uosto spaudos tarnyba.

Tuo metu kitas „Fly Baghdad“ lėktuvas į Minską ketvirtadienio rytą išskrido sėkmingai ir į Baltarusijos sostinę atskrido 13 val. 25 minutės.

Europos Sąjungos ambasadorius Irake Martinas Huthas trečiadienį BNS pranešė, kad „Iraqi Airways“ skrydžiai į Minską turėtų būti atšaukti dešimčiai dienų.

ES pastaruoju metu įsitraukusi į derybas su Bagdadu, siekiant sugrąžinti neteisėtai Baltarusijos ir Lietuvos sieną kirtusius irakiečius į kilmės šalį bei įtikinti Iraką sumažinti skrydžių apimtis į Minską.

Remiantis Minsko oro uosto ir „Iraqi Airways“ interneto svetainėse pateikta informacija, keleivinius skrydžius Irako oro linijos artimiausiu metu ketino vykdyti ne tik iš Bagdado, bet ir dar trijų miestų – Basros, Arbilio ir Suleimanijos.

Šiemet sieną iš Baltarusijos į Lietuvą perėjo daugiau kaip 4 tūkst. neteisėtų migrantų. Dauguma jų – irakiečiai.

Lietuva dėl išaugusios neteisėtos migracijos yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.